Eat with Bravoure

eat with bravoure_vitrineOnlangs opende Eat with Bravoure haar deuren op de Kinkerstraat in Amsterdam. Ik had al eens eerder van de heerlijke creaties van eigenaar Guy van Hal mogen proeven, en ik stond dan ook te trappelen om zijn gloedjenieuwe winkel te zien.

Eten met ballen

Guy besloot een tijdje geleden zijn vaste baan op te geven en te gaan voor zijn passie: eten! Hij deed ervaring op bij restaurant Wannemakers in Amsterdam. En hij trok de stoute schoenen aan en regelde een stage bij Ottolenghi’s restaurant in London. Hoe stoer is dat? Heel stoer dus. En daar komt dan ook zijn naam vandaan: Eat with Bravoure.

 

En daarnaast wil Guy met deze onderneming aan mensen laten zien dat je ook op een andere manier kunt eten, anders dan de weinig spannende oer-Hollandse broodjes-met-kaaslunch.

Moeilijk kiezen!

eat with bravoure_wijnbladerenMeteen bij binnenkomst in de zaak lachen de gerechten je toe in de mooie lichte vitrine: in honing gemarineerde zeewolf, wijnbladeren-yoghurttaart (zie foto: mijn favoriet!), kip-courgetteburgertjes, aspergesalade met diverse bonen… Help, ik kan niet kiezen dus ik wil het allemaal meenemen! Naast afhalen, kun je je gerechten trouwens ook ter plekke opeten in het leuke zitgedeelte bovenin.

Avontuurlijke wijnen

eat with bravoure_vreemde druifIn het gedeelte beneden vind je delicatessen zoals taggiasche olijven, olijfolie, kweeperengelei, Mr. Fitzpatrick’s aanmaaklimonade en ga zo maar door. Ook vind je daar de bijzondere wijnen van de Vreemde Druif voor de avontuurlijke wijndrinker. Denk aan wijnen uit verrassende landen als India, Thailand, Peru en Armenië. Echt een aanrader om eens een rondje langs de wereld te proeven!

Inspiratie

Het is in het aanbod dus wel te zien dat Guy zijn inspiratie haalt uit zijn reizen naar verre landen. Guy: “Prachtig hoe eten daar een centrale rol van de dag inneemt en waar men de tijd voor neemt om met elkaar van het eten te genieten. Of het nu in Azië, het Midden-Oosten of Zuid-Europa is, verse producten van de markt, worden met veel liefde omgetoverd tot de mooiste gerechten. Diezelfde bezieling zou ik zo graag meer terug zien in de Nederlandse eetcultuur; meer tijd voor lekker eten, met goede duurzame producten, verwerkt door chefs met passie! Eat with Bravoure draagt hier graag een steentje aan bij.”

Catering

Eat with Bravoure catering verzorgt trouwens ook de heerlijkste gerechten voor je op locatie. Dus heb je een feestje en heb je geen tijd of zin om zelf de hapjes of een buffet te verzorgen, maar wil je je gasten wel originele en gezonde gerechten voorschotelen? Dan weet je nu waar je moet zijn!

Eat with Bravoure

Adres: Kinkerstraat 66a, Amsterdam

Web: Eatwithbravoure.nl

Onder de Loep: Eat with Bravoure catering staat voor: meer tijd voor lekker eten, met goede duurzame producten, verwerkt door chefs met passie.

Written By

Petra de Jong schrijft onder PuurPetra, omdat ze van eten en drinken houdt dat zo puur mogelijk is, maar ook van ‘puur genieten’ in de breedste zin van het woord. Van patat tot kreeft en van bier tot champagne. Haar culinaire helden zijn Donna Hay en Anthony Bourdain. Donna Hay omdat haar recepten altijd heel puur zijn. Gemaakt met een paar goede ingrediënten, bijzonder gecombineerd en vaak nog makkelijk te maken ook. En niet te vergeten: haar kookboeken zijn prachtig vormgegeven. Anthony Bourdain ontdekte ze op 24Kitchen. Deze chef-kok uit New York reist de wereld rond en beleeft allerlei culinaire avonturen. En daar neemt hij je als kijker helemaal in mee. Wel met een rauw randje, want Anthony schuwt een beetje gevloek of dronkenschap niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *