Let’s go DOWN TOWN gourmet market in Eindhoven

Hartje Eindhoven

Begin mei opende op de Smalle Haven de deuren van een nieuwe food concept. DOWN TOWN gourmet market is een sfeervolle markthal met kraampjes eten. De trend vanuit Londen is nu gesetteld in Eindhoven, met dank aan Hans Snoeijen als enthousiast ondernemer. DOWN TOWN gourmet market heeft zich gevestigd in een enorm pand, net naast de uitgaansstraat van Eindhoven, Stratumseind. Bedrijfsleider Kevin van Eerd sprak 14 dagen na de opening al over een groot succes; de tafels en hangplekken zijn vanaf 17.00 uur zeker bezet!.

Anders dan anders

Je kunt het concept niet vergelijken met een gewoon restaurant, of met met concept van meerdere kleine gerechten tegelijkertijd bestellen. Het is meer een kwestie van proeven, snoepen en kiezen. Ofwel, je laten verleiden, er is zoveel keuze! Zowel overdekt als deels open zijn er winkeltjes en kraampjes waar je eten en drinken kunt bestellen. Het aanwezige personeel rent van hot naar her, en bedienen de gehele locatie.


Argghh, kiezen

De keuze is groot, al slenterend ontdekt je leuke verrassingen. De Vietnamees, de visspecialiteiten, een tapasbar, een Italiaan, sushi, hamburgers, voor ieder wat wils. Je kunt rondlopen en direct bestellen, en vervolgens mag je hapje na enkele minuten zelf op komen halen. Ondertussen kun je bij het rondlopende personeel je drankjes bestellen, die zij aan tafel serveren. En na je slokje en hapje begint dit ritueel weer van voren af aan.

Genieten

Ons avondvullende menu bestond uit nacho’s met kaas, gevolgd door een selectie van 4 minihamburgers met zoete aardappelfriet. Erna een heerlijke schotel met gevulde ballen, en een bordje gebakken sardines. En omdat pinnen heel gemakkelijk verloopt (dat is namelijk de enige manier op te betalen bij Down Town), gaan we gewoon nog even door. Een bordje scheermesjes, verse zalm en hapjes van de Vietnamees. Met als afsluiter hemelse tiramisu. Lang leve het nieuwe concept, keuzes en lekker eten! De foto’s zijn snel snel gemaakt, dat begrijp je wel, want we waren druk bezig met smullen en kletsen.

DOWN TOWN gourmet market

Adres: Smalle Haven, 5611 EJ Eindhoven
Website: Downtowngourmetmarket.com
Onder de loep: Neem je pinpas mee, en ga het beleven. Echt, doe het! En voor de lunch kun je terecht op het terras BeBlossom (juiches, salades en healthy food).

Written By

Special Agent PixyFoody houdt van haar camera, van kookboeken en van gezond & puur eten. Kookboeken zitten bij haar niet onder de vlekken; ze koestert ze om inspiratie op te doen, en vooral om foto’s te bekijken. Door haar lens neemt ze de gerechten waar. Is het eten fotogeniek? Eten mag dus zowel energie geven, als heerlijk smaken en bij voorkeur er ook nog aantrekkelijk uitzien. De verleiding van eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *