Ontdekkingstocht Doha, Qatar

Qatar is vooral in het nieuws geweest vanwege het, al dan niet op corrupte wijze verkregen, WK voetbal in 2022. Maar dat het een prima vakantieland is, is bij niet veel mensen bekend. Je moet er echt niet willen komen in de zomervakantie, want dan passeert de temperatuur de 40 graden gemakkelijk. Maar in de wintermaanden is het er heerlijk. Wij gingen er een tijdje geleden in de hoofdstad Doha op bezoek bij HealthY die daar tijdelijk woonde, en hebben heel wat culinaire hotspots ontdekt.

Souq waqif

Een heerlijke rumoerige markt in het centrum van Doha. Tientallen kraampjes in kleine straatjes en steegjes met traditionele kleding, kruiden, handwerk en souvenirs. Ook zijn er vele Shisha lounges te vinden waar je een waterpijp kunt roken. Wij eten er heerlijk Irakees bij Al Admahiyah Iraqi restaurant.

Tips Doha: Restaurant Al Admahiyah op de Souq Waqif.

Katara

Katara is het culturele dorp van Doha, met aan de strandzijde allerlei fijne restaurants. Je zou er zo een week door kunnen brengen en iedere avond van een andere keuken kunnen genieten. Wij gingen op bezoek bij:

 • Lwzaar Seafood market
  Prachtig uitgestalde vis en seafood. Ruime keus in het ‘nummer 1 vis en seafood restaurant van Doha’ zoals ze zichzelf noemen. Ook een smakelijk sushi-assortiment.
 • Saffron Lounge
  Dit Indiase restaurant was een van de favorieten van HealthY.
 • Red Velvet Cupcakery
  Na een lekker dagje strand liepen we vaak nog even langs de Cupcakery voor een lekker gebakje. West Bay, Doha
  Building 24, Katara Cultural Village
 • Sukar Pasha Ottoman Lounge
  Een klein stukje Turkije in Doha: beschilderde plafonds, mozaïeken en kroonluchters. Bestel een tafel vol kleine hapjes en peuzel het op met je tafelgenoten.

West-Bay

De nieuwste wijk van Doha bestaande uit een hele serie wolkenkrabbers. Je vindt er alle Westers georiënteerde hotels, zoals het Kempinski waar wij sliepen. Maar ook het W Doha Hotel & Residences, waar wij op zaterdag steeds heen gingen voor de sushi-night.

Tips Doha: Sushi night in het W Hotel & residences

The Pearl

Toen wij in Doha waren was Maze, by Gordon Ramsay, nog open en hebben we er heerlijk gegeten. Dankzij het alcoholverbod in Doha heeft Maze het alleen niet kunnen bolwerken, en is inmiddels gesloten. Maar er zijn genoeg andere restaurants op dit grote opgespoten eiland The Pearl. The_Pearl_Doha_2014

Fotocredits: “The Pearl Doha 2014” by Arbiben – Own work. Licensed under CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons

Tips Doha: Gordon Ramsay's Restaurant Maze in The Pearl.

Villagio

In een van de vele megamalls die Doha rijk is, Villagio, vind je genoeg horecagelegenheden. Geen enorme toppers erbij, maar de ijsjesgooiers van Cold Stone halen spectaculaire toeren uit.

MIA museum café

Het Museum of Islamic Art is de topattractie van Doha. Een gebouw van prachtige architectuur, wat je niet mag overslaan als je in Doha bent. Wij vonden de tentoonstelling niet geweldig, maar ga er dan in ieder geval even een kopje koffie drinken en een paar plaatjes schieten van het prachtige gebouw.

Culinaire Tips Doha: Even een kopje koffie in hotspot Museum of Islamic Art.

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *