De keuken van Destino geplunderd

Hoe proef je zo veel mogelijk heerlijke gerechtjes uit de Spaanse keuken in 1 avond? Neem 6 van je vriendinnen mee naar Destino in Rotterdam en je hebt de avond van je leven. Omdat alles op de menukaart er te lekker uit zag en we eigenlijk ook niet goed konden kiezen, gaven we de keuken carte blanche (met enige directie: 3 zwangeren en een paar dieetwensen). En de tapas bordjes kwamen gul onze kant op. 

destino rotterdam

Punten scoren

Nog voor het eerste gerechtje de tafel bereikte, kwam er al volop kraanwater en heerlijk knapperig brood met olijfolie op tafel, dat maakt ons altijd gelijk al blij. Ook de bediening scoorde direct punten door ons zeer gedetailleerd de uitgebreide buiten-de-kaart gerechtjes toe te lichten en precies te weten wat wel en niet aan te raden is van de kaart voor de zwangeren. Ook zijn er voor de zwangeren (en niet zwangeren) lekkere non-alcoholische cocktails, zoals degene die wij proefden met sinaasappel, munt en gember. 

destino gemarineerde kaas

Kaas, vleeswaren en croqueta’s

Een bordje met kaas gemarineerd met rozemarijn, olijfolie, knoflook en peper was een prima start. De gemengde vleeswaren vulden dat goed aan. En de croqueta’s van kip, ibéricoham, sjalot en peterselie een smakelijk vervolg, hoewel er van mij wel een lekker dipje bij had gemogen. De toon was in ieder geval gezet.

destino vleeswaren

Pompoenfrites

Het tempo zat er goed in, en was ook weer niet te hoog, want de bordjes gingen steeds rap op. De kabeljauw met gestoofde uien, krokante serranoham en knoflook viel ook weer goed in de smaak. Verrassend was de geroosterde groenten (wortel, pastinaak, rode biet) met gefrituurde kikkererwten, tahinyoghurt en koriander. Absolute topper van deze ronde waren de pompoenfrites met saliemayonaise. Dat hadden we nog nooit geproefd. Zoete aardappelfrietjes hadden we al eens geprobeerd, maar dit gaan we zeker thuis ook eens koken.

destino pompoenfrites

Weelde

Wat een weelde om met z’n zevenen te zijn, want het einde was nog niet in zicht. In de volgende ronde kwamen nog een heerlijke kalkoenstoof met koolraap, mandarijn en pistachekruim op tafel. Gevolgd door een smakelijk bordje schelpjes en varkensprocureur met geglaceerde uien & salieolie. En toen ook nog piquillopepers gevuld met gerookte Santa Ana kaas van de bakplaat met salade en kappertjesdressing. Na al veel gerechten geproefd te hebben, vraagt de bediening of we nog plek hebben voor meer. De pompoenfrites en de kalkoenstoof zijn eerder zo in de smaak gevallen, dat we het niet na kunnen laten deze gerechten nog voor een tweede keer te bestellen.  

destino kalkoenstoof

Overheerlijkste toetje

We kregen inmiddels props van de bediening dat we nog steeds aan het eten waren, en zelfs nog plek hadden voor een toetje. We besloten een eigen grand dessert te maken en gewoon wat verschillende toetjes te bestellen, die we nog even konden delen. De Baskische custard met appel en rozijnen en witte chocolade cheesecake (met heerlijke bastognekoekenbodem) streden om de titel overheerlijkst toetje, maar het bleef onbeslist. Buiten de kaart om was er nog gebakken ananas met mascarpone onder een dakje van bladerdeeg. Dit was een drama om netjes te eten, maar wat geeft het als het zo’n bijzonder tompoesje is. Met de Turron (een bordje met blokjes nougat van amandel en honing) propten we de laatste gaatjes vol. En daarna ploften we! 

destino desserts

Receptkaarten

destino receptGelukkig biedt Destino nog de mogelijkheid om een aantal gerechten thuis na te maken, want naast de rekening krijg je een leuke kaart met een van de recepten. Wie weet gaan we dat thuis proberen, maar voorlopig zitten we wel even vol…

Destino, Rotterdam

Adres: Zaagmolenkade 37/38, 3035 KA Rotterdam

Website: Restaurant-destino.nl

Onder de loep: Heerlijke Spaanse keuken in het Oude Noorden. In de zomer met een ruim terras aan de waterkant!

Tags from the story
, ,
Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *