Deli-caat Amsterdam

delicaat_keuken en winkel
Foto: Deli-caat

Joehoe, weer een nieuwe aanwinst in mijn buurtje, de Baarsjes! Met Deli-caat heb ik er sinds kort weer een nieuwe afhaaloptie bij. Bij deze biologische eetwinkel/supermarkt kun je koffie drinken, ontbijten, lunchen, je bio-boodschapjes doen én een maaltijd afhalen.

Supermarktje

Voor in de winkel vind je de producten die Deli-caat zelf maakt: taart, cake, quiches en brood. Loop je door de winkel de trap af, dan sta je in een supermarktje met verse groenten en fruit, zuivel, droogwaar en zelfgemaakte pasta. Of je tapt even een flesje heerlijke Kretenzische olijfolie.

 

Maaltijden

delicaat_kikkererwten stew
Foto: Deli-caat (Facebook)

En Deli-caat heeft elke (werk)dag ook een verse maaltijd. Perfect voor mensen (zoals ik) die wel goed willen eten, maar het soms toch ook wel erg lekker vinden als iemand anders dat eens voor ze verzint en klaarmaakt. Zo haalde ik al een heerlijke soep met kikkererwten en verse groene pesto, een Griekse maaltijd met spinazie-pilaf, tzatziki, choriatiki en tomato keftedes, en een Grieks kippetje met vijgen, citroenaardappeltjes en koolsla. En de taarten zijn ook echt goed: ik heb inmiddels de cheesecake, het bananen/kokosbrood en de carrot cake geproefd. Allemaal te jummie!

Koffie van de buren

Even werken onder het genot van een kopje koffie met iets lekkers? Geen probleem, er is gratis Wifi en elke tafel heeft een stopcontact om je apparaten bij te tanken. En de koffie bij Deli-caat is weer van de buren van White Label Coffee, een nieuw koffietentje in de Jan Evertsenstraat (waar ik ook snel eens naar toe moet!). Ik houd het niet meer bij al die leuke nieuwe dingen in de buurt. 🙂

 

Deli-caat verzorgt ook graag je catering, dus neem snel een kijkje!

Deli-caat Amsterdam

Adres: Admiralengracht 223hs, 1056DX Amsterdam

Web: Deli-caat.nl/

Onder de loep: Bij deze biologische eetwinkel/supermarkt kun je koffie drinken, ontbijten, lunchen, je bio-boodschapjes doen én een maaltijd afhalen.

Written By

Petra de Jong schrijft onder PuurPetra, omdat ze van eten en drinken houdt dat zo puur mogelijk is, maar ook van ‘puur genieten’ in de breedste zin van het woord. Van patat tot kreeft en van bier tot champagne. Haar culinaire helden zijn Donna Hay en Anthony Bourdain. Donna Hay omdat haar recepten altijd heel puur zijn. Gemaakt met een paar goede ingrediënten, bijzonder gecombineerd en vaak nog makkelijk te maken ook. En niet te vergeten: haar kookboeken zijn prachtig vormgegeven. Anthony Bourdain ontdekte ze op 24Kitchen. Deze chef-kok uit New York reist de wereld rond en beleeft allerlei culinaire avonturen. En daar neemt hij je als kijker helemaal in mee. Wel met een rauw randje, want Anthony schuwt een beetje gevloek of dronkenschap niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *