Deksels! lekkere dingen aan de Haarlemmerdijk

In de kerstvakantie was het tijd voor een lekker dagje weg met mijn man. En ja, dan wagen we de sprong naar 020 wel eens. Favoriete culinaire gebied is voor ons dan de Haarlemmerdijk / Haarlemmerstraat ten Westen van het Centraal Station. Een lange straat vol met leuke winkels, cafeetjes, restaurants en ander lekkers.

DEKSELS!

Deksels: salade broodGevestigd in een pijpenlaatje aan de Haarlemmerdijk zit het gezellige DEKSELS! Lekkere dingen. We schuiven aan voor de lunch en kunnen kiezen uit broodjes, salades, verse pasta en wat kleine gerechtjes, alles met mediterrane smaken. Omdat wij altijd vallen voor de Italiaanse keuken gaan we voor 2 verschillende verse pasta’s als hoofd, en beginnen we rustig met wat lekker ciabattabrood en een salade met gegrilde groenten, roquefort, walnoten en vanille-calvadosdressing. De salade is erg verrassend, echt al een feestje op zich. De gegrilde groenten zitten bomvol met smaak, de sla is glanzend en knapperig en roquefort met walnoten is altijd al een prima combinatie op zich. Deze op het oog simpele eerste gang maakt dat onze ogen al een beetje beginnen te glanzen en we kijken uit naar de pasta’s.

Deksels: bucatini chorizo

Verse pasta

En deze vallen zeker in de smaak. De bucatini met chorizo, gedroogde tomaatjes, aubergine en kappertjes is sterk in smaak maar goed in balans. Er had bij ons wat meer aubergine of nat van de saus bij gemogen, maar dat zijn details. De bucatini met gerookte makreel, geitenkaas en bosuitjes hoeft wat ons betreft niets aan veranderd te worden, dit is een combinatie die we gaan onthouden voor thuis.

Deksels: bucatini makreel

DEKSELS voor thuis

De zeer vriendelijke dames in de bediening maken het feestje compleet en zorgen ervoor dat we DEKSELS! zeker gaan onthouden voor een volgend winkeltripje naar de Haarlemmerdijk. Je kunt je lunch of (vroege) diner trouwens ook combineren met een bezoekje in de nabijgelegen kookwinkel DEKSELS! keukenspullen (Haarlemmerdijk 136).

DEKSELS! Lekkere dingen

Adres: Haarlemmerdijk 108, 1013 JH Amsterdam

Website: Dekselslekkeredingen.nl

Onder de loep: Gezellig tentje aan de Haarlemmerdijk in Amsterdam met warme bediening en heerlijke mediterrane gerechten

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *