Verrassende steakhouse op het plein: De Tijd Bar & Grill

Eindelijk! Na lange tijd weer eens datenight met mijn man. En wat is er dan leuker dan op uitnodiging naar het Plein in Den Haag te vertrekken? We parkeren onze auto onder het Plein en rollen zo De Tijd Bar & Grill in op het hoekje van de Korte Poten en het Plein.

de tijd bar grill menu

Natuurlijk en open

Buiten is het een beetje druilerig, dus we zoeken een plekje aan een van de gezellige halfronde zitjes. Altijd een voordeel als je gezellig met z’n tweetjes uit eten gaat vinden wij. Je kunt naast elkaar zitten en toch nog een beetje rondkijken. Wat we zien bevalt ons wel. De inrichting bestaat uit veel natuurlijke materialen zoals hout en steen. Er is een open pui, waardoor er toch een verbinding is met buiten. Dat geeft een heel ruimtelijk en zomers gevoel.

de tijd bar grill wijn

Prima op Tijd

Voor een (natte) woensdagavond vinden we de zaak goed gevuld. En hoewel de bediening z’n best moet doen om alles goed te managen, komen de gerechten toch prima op tijd aan tafel.

Tegenwicht

De menukaart van De Tijd Bar & Grill bevat veel gerechten van de houtskoolgrill en daar worden we blij van. Als voorgerecht laten we buikspek op de grill leggen, dat wordt afgemaakt met een barbecuelak. We proeven op het buikspek de lekkere houtskoolsmaak, en het vlees is toch nog sappig. Erbij komen wat zure tomaatjes, die een mooi tegenwicht bieden tegen het vettige vlees.

de tijd bar grill buikspek

Kwaliteitsvlees

Het tweede voorgerecht dat we proeven is de steak tartare. Als ik dit op een menukaart zie staan, kan ik me nooit in houden. Dan móet ik het echt proeven. En ik krijg er dit keer geen spijt van! De tartare is lekker gekruid en we proeven er af en toe een pittig uitje en tuinkers doorheen. Het kwarteleitje en de truffelmayo vullen het goed aan. Maar de basis is natuurlijk het vlees, en daarvan proef je gelijk dat het van uitstekende kwaliteit is.

de tijd bar grill steak tartare

Bijpassende wijn

Op de kaart staan bij alle gerechten bijpassende wijnsuggesties, die we graag volgen. Bij de steak tartare wordt een Bolla – Verona Rosso Retro geserveerd. Een jong, maar stevige wijn met veel tannines. De tartare maakt hem wat soepeler, wat een aangename combinatie maakt.

Perfect gegaard

Allebei de voorgerechten waren van een prima hoeveelheid, zodat we precies nog genoeg ruimte overhouden voor een lekker stukje vlees en vis van de grill. De entrecote is een mooi stukje steak, dat perfect medium-rare gegaard is. Precies zoals wij hem graag hebben.

de tijd bar grill steak

Schrapen

Maar de grote verrassing van deze avond is toch echt de hele zeebaars. Hij is heerlijk vlezig en gevuld met geurige citroen en rozemarijn. We zijn zelf echte vleesliefhebbers, maar dit is een cadeautje. We proberen ieder stukje vis van de graat af te schrapen, zo lekker is het.

de tijd bar grill zeebaars

Speciale vermelding

Bij de gerechten kun je zelf nog wat bijgerechten bijbestellen en die stellen ook zeker niet teleur. De gepofte aardappel heeft een heerlijke sour cream topping. De groene salade aangenaam aangemaakt met honingmosterddressing. En de frites mogen speciale vermelding. Ze zijn stevig, ambachtelijk en perfect gebakken. Verrassend genoeg zit er geen gewone mayo bij, maar mosterdmayonaise en dat maakt het ook nog eens net effe anders.

Barolomenu

We besluiten op het hoogtepunt te stoppen en weer thuiswaarts te keren om de oppas af te lossen. Maar het speciale driegangen Barolomenu intrigeert ons erg, daar komen we nog een keer voor terug!

de tijd bar grill barolo

De Tijd Bar & Grill

Adres: Korte Poten 1, Den Haag
Website: Grandcafedetijd.nl
Onder de loep. De Tijd Bar & Grill is een verrassing op het Plein in Den Haag. Hun steakhouseconcept met heerlijke gerechten van de houtskoolgrill is een aanrader!

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *