Mijn boterham is blij, dankzij De Blije Boterham

de blije boterham potten

Eerst hartig, dan zoet

Veel Nederlanders zijn groot gebracht met de slogan ‘eerst een hartige/gezonde boterham, en dan een zoete boterham’. En juist die zoete boterham is vaak zo lekker! In Nederland is hagelslag op een boterham populair. En op een croissantje smeren we graag jam. En een pannenkoek kan niet zonder appelstroop of poedersuiker. Om de zoete boterham nog lekkerder te maken, maakt De Blije Boterham net even andere boterhampasta’s. De blije boterham werd bij ons in huis geïntroduceerd. Mijn oudste zoon was direct erg blij, hij kende de heerlijke smeerseltjes al van een lunch bij een vriendje thuis.

de blije boterham smeuige muisjes

De Blije Boterham

De Blije Boterham komt in vrolijke potten met een blauwe deksel. In de smaken Caramel Stroopwafel, Romige Kokos, Hollandse speculaas en nieuw in het assortiment: Smeuïge Muisjes. Ieniemienie mutte.. wie ga ik als eerste proeven? Mijn kinderen kiezen unaniem voor de Smeuïge Muisjes. Gejuich aan tafel bij de eerste hap brood met smeersel! Ikzelf ga voor de kokospasta. En papa wordt op zondagmorgen verrast met een pistolet met Smeuïge Muisjes. Want de kinderen geloven echt niet dat papa de Caramel Stroopwafel lekkerder vindt (met die crunchy stukjes erin, mmm!) als we hem willen verrassen met een ontbijtje op bed.

de blije boterham ontbijt

Gezond & lekker

Lekker is belangrijk, echter of ’t ook zo gezond is? De smeuïge muisjespasta is inderdaad zeer smeuïg, dus een likje op de boterham wordt al snel een stevige klodder. Je verwacht niet dat je een lik zo gemakkelijk uit de pot haalt. Kinderen blij! Echter als je het etiket goed lees, bevat de vooral de Caramel Stroopwafel naast flink wat suiker, ook veel toevoegingen. Aii. Niet beter of slechter hoor, dan gewone chocopasta uit de supermarkt. De Romige Kokos heeft minder toevoegingen, die lijkt wat gezonder. Als pluspunt is te melden dat de Blije smeersels (zoals op de website vermeld staat) gemaakt worden zonder conserveringsmiddelen. En zijn de smeersels ‘rijk aan onverzadigde vetten’. Toch blijven de smeersels broodbeleg dat ik niet dagelijks op tafel zal zetten (als moeder & gezondsheidsfreak).

Mag ik een likje, mam?

Tot zoverre proefden we mais- en meergranenboterhammen met de Blije Boterham pasta’s. En werd er af en toe een vingertop afgelikt tijdens het brood smeren. Ook de rijstwafels en crackers smaakten goed met een smeersel. Nu nog de pannenkoek. Mag ik vanavond een pannenkoek met een Blij smeersel proeven mama, als ik eerst een appelpannenkoek eet?

de blije boterham caramel stroopwafel

De Blije Boterham

Verkrijgbaar bij: Albert Heijn 2,88 euro per pot.
Website: Deblijeboterham.nl
Onder de loep: Unieke verrassende smaken voor op brood, echt lekker. Om je vingers bij af te likken!

Written By

Special Agent PixyFoody houdt van haar camera, van kookboeken en van gezond & puur eten. Kookboeken zitten bij haar niet onder de vlekken; ze koestert ze om inspiratie op te doen, en vooral om foto’s te bekijken. Door haar lens neemt ze de gerechten waar. Is het eten fotogeniek? Eten mag dus zowel energie geven, als heerlijk smaken en bij voorkeur er ook nog aantrekkelijk uitzien. De verleiding van eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *