Dabbawalla – jouw nieuwe lunchwalhalla

dabbwalla_logo2Ben je je zompige boterhammetjes met kaas zat? Of heb je genoeg van die verlepte salade of onbestemde soep in de bedrijfskantine? Heb je zin in een écht goede en gezonde lunch? En wil je daar de deur niet voor uit? Goed nieuws voor jou, want Dabbawalla is in town (vanaf 16 februari)! Het is een nieuwe bezorgservice in Amsterdam voor lekkere, gezonde, gevarieerde en zo biologisch mogelijke lunches, tussendoortjes en dranken.

Hoe werkt Dabbawalla?

Gezond eten is voor iedereen anders, dat snapt Dabbawalla. Ze passen daarom het eten aan op jouw specifieke voorkeuren en allergieën. Op basis van die voorkeuren en jouw gekozen lunchgerechten gaan de partnerchefs van Dabbawalla vervolgens aan de slag. Dit zijn bijvoorbeeld Deli-caat, Rein en DopHert. De lunches, sappen, shakes en smoothies worden elke werkdag speciaal voor jou gemaakt en bezorgd in Amsterdam (op dit moment in Amsterdam Centrum, Oost, Zuid, West en een deel van Westpoort).

Op de fiets!

Dabbawalla, wat een grappige naam! Zo noemen ze een voedselbezorger in Mumbai, India. Deze persoon brengt het voedsel naar de kantoormedewerkers in de miljoenenstad en dabbawalla betekent letterlijk (zegt Wiki) “hij die de doos draagt”. De dabbawallas in Mumbai staan bekend om hun efficiënte en stipte distributie van de ‘lunchdozen’.

 

dabbawalla_toineEn zo wordt de lunch van Dabbawalla dagelijks tussen 10:30 en 12:30 bezorgd door het team Dabbawallas. Bij je thuis of op je werkplek, lekker makkelijk dus. En het leuke is: ze bezorgen de lunches altijd op de fiets. Dat gaat natuurlijk wel iets minder snel dan met een scooter, maar het is wel een groene en gezonde keuze! Ook fijn om te weten: de verpakkingsmaterialen en het eetgerei zijn 100% biologisch afbreekbaar.

dabbawalla_lunchQuinoaburgers en purple haze

Je begrijpt het, dit moest ik testen! Ik bestelde Quinoaburgers met salbitxadasaus en groene sla, daarbij een purple haze smoothie (met biet, wortel en appel).

 

Mijn Dabbawalla Twan (hierboven op de foto) kwam stipt om 10:30 al bij me aan de deur. Ik heb de maaltijd daarom even in de koelkast gezet tot lunchtijd. Wel even in het tasje gespiekt antuurlijk en het zag er allemaal superfris en verzorgd uit. Ik kon niet wachten! Maar mijn wachten werd beloond. Ik genoot van de frisse lichte salade, heerlijke burgertjes met smaakvolle salbitxadasaus (met rode peper, tomaat en amandel). En het sapje was zeer verkwikkend. Ik kon er weer volledig tegenaan de rest van de middag!

Ook een lunch van Dabbawalla?

*update* Helaas is Dabbawalla inmiddels gestopt.

Written By

Petra de Jong schrijft onder PuurPetra, omdat ze van eten en drinken houdt dat zo puur mogelijk is, maar ook van ‘puur genieten’ in de breedste zin van het woord. Van patat tot kreeft en van bier tot champagne. Haar culinaire helden zijn Donna Hay en Anthony Bourdain. Donna Hay omdat haar recepten altijd heel puur zijn. Gemaakt met een paar goede ingrediënten, bijzonder gecombineerd en vaak nog makkelijk te maken ook. En niet te vergeten: haar kookboeken zijn prachtig vormgegeven. Anthony Bourdain ontdekte ze op 24Kitchen. Deze chef-kok uit New York reist de wereld rond en beleeft allerlei culinaire avonturen. En daar neemt hij je als kijker helemaal in mee. Wel met een rauw randje, want Anthony schuwt een beetje gevloek of dronkenschap niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *