Italiaanse vakantiesfeer bij Da Angelo Vlaardingen

Met stralend zomerweer lokken de terrassen en met regelmaat vind ik het heerlijk niet te koken en lekker aan te schuiven. De ProefPubers zijn niet altijd te porren voor een ritje naar ‘ergens’ en zo ontdekten wij Da Angelo, op loopafstand van ons huis in het Vlaardingse centrum.

Da angelo trattoria

Stadsterras met vakantiesfeer

De Hoogstraat is zo’n fijn karakteristiek winkelstraatje. De afgelopen jaren is de bezetting wisselend, want de detailhandel heeft zijn beste tijd gehad. Er is door de gemeente flink ingezet op de leefbaarheid van deze oude winkelstraat en zeker in het stukje waar Trattoria Da Angelo is gevestigd, lukt dat heel aardig. Het smalle straatje, met kleine stadsterrassen aan beide zijden, heeft op een zomeravond écht een vakantiesfeer!

Da angelo bruchetta

Feestelijke Bruschetta als starter

Binnen is het ietwat krap, de keuken is open, en de geuren zijn fantastisch. Buiten heb je de sfeer van een bruisend pleintje en je waant je op vakantie door het Italiaans waarmee bediening en keukenpersoneel elkaar aanspreken. Zodra je zit, komen de drankjes snel, vergezeld van een bruschetta starter. Deze bestaat uit een bord vol verse olijven en rijkelijk gevulde stukken bruchetta. Meteen een feestelijke kleurenpracht op tafel!

Da angelo pasta

Authentiek en smaakvol

Het menu is Italiaans, authentiek en de gerechten zijn super smaakvol, zonder poeha. Wij hadden een Calzone pizza, een pasta met kip en een lasagne met truffel en champignons. Truffel is altijd goed, in dit gerecht had wel iets meer pit mogen zitten. Om de bodem van de Calzone hadden we kunnen vechten: Heerlijk met alle ingetrokken smaken en olie. En de pasta kwam recht uit de keuken van een Italiaanse ‘mama’: de pasta is gegaard in de saus van verse groenten, stukje kip en precies zoals het moet dus smaken!

Da angelo calzone

Voor het dessert tóch naar Melbalino

Hoewel er heerlijke Italiaanse desserts op de kaart staan, zijn wij toch aan het eind van het straatje naar de ijssalon Melbalino gegaan. Deze salon is lokaal beroemd om haar specialiteiten, waaronder de ijssmaak Iron Cookie Dough (naar de Vlaardingse ijzerkoekjes). Lekker stukkie lopen en een hoorntje in de hand sluit het vakantiegevoel voor deze avond helemaal af!

Da angelo lasagne

Trattoria Da Angelo

Adres: Hoogstraat 158, 3131 BR Vlaardingen
Onder de loep: Da Angelo is ook voor de lunch, afhaal of catering een goed Italiaans adres!

IJssalon Melbalino

Adres: Korte Hoogstraat 2, 3131 BK Vlaardingen
Website: Melbalino.nl

Written By

Druk-druk-druk… That’s me! Klein van stuk en altijd bezig. Druk met werk en thuis met mijn twee pubers. Eten is voor mij vooral een sociale activiteit. Ik kook graag en het liefste als ik uitgebreid tijd heb. Al 20 jaar geniet ik van een kookclub met vrienden uit mijn studententijd! Heerlijk om elkaar na al die jaren nog steeds te treffen, rond een goed gevulde tafel met passende wijnen. Bij voorkeur dus een vérse, zelfgemaakte pasta, maar uit pragmatische overwegingen wordt ook het vaak een kant-en-klare variant... Het ‘koken-voor-iedere-dag’ is een ander verhaal. Het best is lastig om iedere dag iets lekkers op tafel te zetten, met kieskeurige kids. Toen ze klein waren had ik ‘Kindermenuutje-met-een-parapluutje’ bedacht, om meer variatie in kindermenu’s in restaurants te promoten. De jongens kregen regelmatig nieuwe dingen voorgeschoteld, onder het mom van een test-recept. Tot ze er achter kwamen dat het vooral een idee was. En dat deze HittePetit vééél te druk was om er écht werk van te maken….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *