Culinaire tips voor supporters van de NN Marathon Rotterdam

De Marathon – wij vinden het met de auto al ver

Zondag 9 april 2017 stroomt Rotterdam weer vol met duizenden hardlopers (inclusief de mannen van de LunchLadies), de marathon van Rotterdam staat namelijk voor de deur! Uiteraard is het voor de hardlopers zwaar, maar de taak van de supporters moet ook niet onderschat worden. Aangezien de LunchLadies in deze tweede categorie vallen gingen wij alvast op pad om de beste hotspots langs de marathon route te bepalen. Opgelet dus supporters marathon!

Supporters marathon Posse vijgen

Hotspot 1 – Kilometer punt 2 en 25

Dit punt is natuurlijk iconisch voor de Marathon van Rotterdam: de voet van de Erasmusbrug. Zowel net na de start als na 25 kilometer kunnen de hardlopers hier fanatiek aangemoedigd worden. Maar wat doen supporters marathon in de tussentijd? Een kop koffie of brunch nuttigen op het zonnige terras van Espressobar Posse. Een plek met een vintage look and feel, waar al het eten vers en seizoensgebonden wordt bereid. Wij kozen twee gerechten van het krijtbord. De vijgen met parmezaanse kaas en de sandwich met carpaccio en courgettefrietjes zijn in ieder geval een aanrader! Let wel goed op de tijd, want er is binnen zoveel te zien aan antiek en kunst dat je makkelijk de tijd zou vergeten. 

Supporters marathon Posse 
Hotspot 2 – Kilometer punt 30 en 40

Nog een plek waar de hardlopers twee keer langskomen is op de Mariniersweg. Daar is de tweede supportershotspot te vinden: Picknick. Ook al is ons motto ‘Altijd een nieuw restaurant uitproberen’, stiekem gaan we toch vaker terug naar Picknick. Voor een heerlijk ontbijtje, sapje of lunch ben je hier altijd aan het goede adres. Maar tijdens het wachten op de hardlopers is een zoete snack, zoals de huisgemaakte Picknick snickers, ook een goede keuze. Wil je hier buiten aan de straatkant zitten, dan adviseren wij om al heel vroeg een plekje te claimen.

Hotspot 3 – Kilometer punt 31 en 38

Voor hardlopers is dit het beruchte stuk waar de benen echt zwaar gaan worden. Bovendien staat het rondje Kralingse Plas ook niet bekend om zijn supportersaantallen. Al met al een ideaal punt om de hardlopers een hart onder de riem te steken voor dit lastige stuk. Wederom hebben we een goede uitvalsbasis gevonden: Woodz aan de plas. Een heerlijk terras aan het water, waar op zondag het terras altijd volstroomt met sporters, gezinnen en stelletjes die genieten van de Kralingse Plas. Dit is de ideale plek voor supporters die ook een liefde hebben voor tosti’s. Bij Woodz vind je dikke en rijkbelegde tosti overladen met kaas, gemaakt met lekker boerenbrood van Jordy’s bakery.

Supporters marathon Woodz

Hotspot 4 – Kilometer punt 0 en 42,195

Als laatste hotspot: de finish. Het is tijd om de hardlopers warm te onthalen. Wat is dan een goede plek als je niet ver meer wilt lopen (lees de hardlopers kunnen geen stap meer zetten)? Op het Dak, op het dak van het Schieblock, is een zeer geschikte plek. Wees gerust – er is een oude goederenlift dus traplopen is niet nodig. Op het terras heb je een prachtig uitzicht over het Hofplein en de Coolsingel. Een heerlijke plek om de Marathon dag af te sluiten en zo lang mogelijk van de marathon sfeer te genieten. 

supporters marathon route

Onder de loep

De ideale uitvalbasissen voor de fanatieke marathonsupporters. De Marathon van Rotterdam – 9 april 2017 – Nnmarathonrotterdam.nl/

Adressen:

Written By

Jet en Iris zijn de LunchLadies. Ze zijn in 2009 in de ‘grote stad’ Rotterdam komen wonen. Tijdens hun ontdekkingstochten in de stad kwamen ze erachter dat er in Rotterdam tussen alle grote, strakke gebouwen heel wat leuke, schattige, stoere en gezellige restaurants en lunchtentjes zijn. Al snel hadden ze een nieuwe traditie en kwamen ze tot het inzicht ‘lunchen is het nieuwe dineren’. Minder prijzig en toch kun je uren tafelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *