Culinaire tips Ardennen

Onlangs hadden we al het culinaire hoogtepunt van onze trip naar de Ardennen uitgelicht: ons bezoekje aan Moulin de Daverdisse. Maar er is nog genoeg ander heerlijks te beleven als je op vakantie of een weekendje weg bent in deze streek! Hierbij onze culinaire tips voor de Ardennen:

  • Hotel de la Poste

Bouillon is een mooi stadje om te bezoeken, met als hoogtepunt het kasteel. Middenin het centrum aan de rivier vind je Hotel de la Poste. Daar hadden we een heerlijke lunch, waarbij we genoten van een salade met buikspek en een pasteitje.

culinaire tips ardennen hotel de la poste

  • Moulin de Boiron

Niet het culinaire hoogtepunt van de Ardennen, maar zeker een bezoekje waard. Prachtige locatie aan een meer, indrukwekkend gebouw en prima eten. Ook werden wij met 2 kinderen uiterst vriendelijk ontvangen!

culinaire tips ardennen moulin de boiron

De perfecte plek voor een heerlijk traditioneel menu!

moulin de daverdisse parelhoen

  • Orval brouwerij

Een bezoekje aan het complex van de Orval abdij was zeer bijzonder en boven verwachting. Een prachtig complex met ruïnes van het oude klooster en een enorme verzameling gebouwen waar nu de monniken zijn gevestigd. Helaas is de echte brouwerij van dit trappistenklooster alleen op een aantal dagen in de zomer geopend, maar ook een bezoek aan de kruidentuin en de winkel maakt het al culinair de moeite waard.

culinaire tips ardennen Orval brouwerij

Bij een eerder tripje naar de Ardennen waren we op bezoek bij de La Chouffe brouwerij. Een totaal andere ervaring dan Orval, eigenlijk 2 uitersten. La Chouffe is de commerciële brouwerij, waarbij grote groepen bezoekers iedere dag een professionele rondleiding kunnen volgen. Orval moet niets weten van commercie, en biedt een meer culturele ervaring.

La chouffe bieren

  • Slagerijen

Mijn grootste frustratie deze vakantie is gelijk mijn beste tip: bezoek vooral de lokale slagerijen voor een heerlijk bakje vers gemaakte Preparé. Dit is de oervariant van onze Filet americain, en die Belgen weten dat toch echt het beste te maken. Helaas kon ik het vanwege mijn zwangerschap niet proeven, maar bij een volgende bezoek ren ik de eerste de beste slagerij in!

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *