Het culinaire lichtje van restaurant Evoluon

Evoluon

Eindhoven, stad van licht. Stad van Philips en PSV. Met als bekendste gebouw het Evoluon. Het discusvormige gebouw (een soort vliegende schotel) werd in 1966 geschonken aan de stad door Philips. Het gebouw was vroeger een educatief technologiemuseum, en is nu bekend als congres- en conferentiecentrum. Ook zijn er sinds 5 jaar (tijdelijke) exposities te bewonderen.

Culinair

Verrassing! In het restaurant Evoluon kun je heerlijk dineren. Een jonge garde van kelners loopt en rond en is attent en spraakzaam aanwezig. Ons verzoek voor glutenvrije gerechten voor een van de gasten werd direct geregeld. En onze discussie aan tafel of iets nu koolraap of koolrabi was, werd meteen voorgelegd aan de chef. Zowel op het terras bij de vijver als binnen is er ruimte genoeg om plaats te nemen. De inrichting is eigentijds en licht. De menukaart biedt zowel opties voor de lunch als het diner. In de keuken bereidt de chef zijn specialiteiten met verse ingrediënten vanuit Hutten’s duurzame huislabel De Guijt.

Verrassing

Het surprisemenu van de chef voldeed zeker. Denk aan kalfsmuis, aan bietencarpaccio met geitenkaas en gebakken kappertjes. Als hoofdgerecht kwam tagliatelle met geroosterde augergine, en bavette met asperges op tafel. En als dessert natuurlijk iets met licht. Echt een lichtpuntje!

Restaurant Evoluon

Adres: Noord Brabantlaan 1A, 5652 LA Eindhoven
Website: Evoluon.com/restaurant/
Onder de loep: Niet alleen voor zakenlui een unieke plek om te zijn, nu ook voor iedereen. Een culinair lichtje, op een mooie plek, voor een goede prijs. Neem wel een vestje of jasje mee als je binnen zit.

Written By

Special Agent PixyFoody houdt van haar camera, van kookboeken en van gezond & puur eten. Kookboeken zitten bij haar niet onder de vlekken; ze koestert ze om inspiratie op te doen, en vooral om foto’s te bekijken. Door haar lens neemt ze de gerechten waar. Is het eten fotogeniek? Eten mag dus zowel energie geven, als heerlijk smaken en bij voorkeur er ook nog aantrekkelijk uitzien. De verleiding van eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *