Culinair Lanzarote in vogelvlucht (en foto’s)

culinair lanzarote wijngaarden

Lanzarote

De Canarische eilanden zijn bijna synoniem voor zon, zee, zwart zand en vulkanen. En wijngaarden, gelegen in La Geria. Het gebied strekt zich uit langs een smalle straat tussen Uga en het Monumento al Campesino, in de nabijgelegen heuvels. Het landschap ziet er niet uit alsof de wijnbouw hier zou kunnen gedijen; kaal en dor. Om de wijnrank te beschermen tegen de wind, wordt hij in een kuil geplant, omgeven door een halve ronde muur. De Malvasiadruif die op Lanzarote geteeld wordt, komt oorspronkelijk van Kreta.

culinair lanzarote bergen

culinair lanzarote broodjeSabroso

Het lekkerste broodje van deze week aten we in een lokaal café langs de weg bij een van de wijngaarden. Muy rico!! Vers gebakken vis met keuze van toppings (aioli, sla, tomaat, gesmolten kaas) is de bocadillo die ik in Nederland ook zou willen proeven. En de Canarische aardappeltjes (met kriel in schil, en dan wel uniek grillig gevormd) kunnen prima de concurrentie aan met de Hollandse Nieuwe Aardappel. En vergelijk eens een beetje kruidenboter op je stokbroodje a la Nederland met een lokale spicy dip uit Lanzarote!

culinair lanzarote vis

culinair lanzarote brood dip

culinair lanzarote paellaOnder de loep

Paella aan het strand, een lokaal glas wijn, verse gebakken vis. Zelfs een hapje aloëplant. Kom het goede leven proeven op culinair Lanzarote.

Written By

Special Agent PixyFoody houdt van haar camera, van kookboeken en van gezond & puur eten. Kookboeken zitten bij haar niet onder de vlekken; ze koestert ze om inspiratie op te doen, en vooral om foto’s te bekijken. Door haar lens neemt ze de gerechten waar. Is het eten fotogeniek? Eten mag dus zowel energie geven, als heerlijk smaken en bij voorkeur er ook nog aantrekkelijk uitzien. De verleiding van eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *