Cranberry crumble: zuur, choco & ijs

Deze verrassende combinatie van cranberry crumble met chocolade en kokosijs heb ik zomaar bedacht. Gewoon omdat ik nog wat op voorraad had liggen in de vriezer, en omdat ik zin had om te experimenteren. Crumble is een gemakkelijk dessert om te maken, het deeg is zo klaar.

cranberry crumble

Wat heb je nodig?

Ingrediënten

  • 150 gr cranberries
  • 150 gr bloem
  • 75 gr witte basterdsuiker
  • 100 gr boter
  • Stukje chocolade, fijngehakt
  • 50 gr zachte witte kaas
  • zout

cranberry crumble cranberries

Bereiding cranberry crumble

Verwarm de oven voor (elektrisch: 200°C / hetelucht: 175°C / gas: stand 3). Kneed de bloem, de witte basterdsuiker en de koude boter (in kleine blokjes gesneden) met een snufje zout tot een kruimelig deeg. Roer de zachte kaas door de cranberries en schep het in de schaal.

cranberry crumble schaal

Verdeel het kruimeldeeg over het mengsel. Strooi er in stukjes gehakte chocolade overheen (in mijn geval 2 overgebleven kerstkransjes). Bak de cranberry crumble in ongeveer 30 minuten goudbruin.

cranberry crumble ijs

Serveer met kokosijs, en decoreer het glas met nog wat bevroren cramberries (ongeveer 5 per glas) en chocoladeschaafsel. Met vla is de cranberry crumble ook heerlijk!

cranberry crumble

 

Tags from the story
, , , , ,
Written By

Special Agent PixyFoody houdt van haar camera, van kookboeken en van gezond & puur eten. Kookboeken zitten bij haar niet onder de vlekken; ze koestert ze om inspiratie op te doen, en vooral om foto’s te bekijken. Door haar lens neemt ze de gerechten waar. Is het eten fotogeniek? Eten mag dus zowel energie geven, als heerlijk smaken en bij voorkeur er ook nog aantrekkelijk uitzien. De verleiding van eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *