Nog meer variaties op courgetti recepten

We waren al fan van de gezonde courgetti, en nu geven special agents Highway to Health nog 2 courgetti recepten. Volop inspiratie dus om koolhydraatarm te eten!

courgetti recepten

Courgetti met gele courgette

Deze pasta is supersnel en we gebruiken mooie gele courgettes voor de kleur. Maak courgetti van de courgettes, wij gebruiken er een GEFU spirelli spiraalsnijder voor. Roerbak even in wat olijfolie en voeg kleine gehalveerde tomaatjes en hennepzaad toe. Serveer met wat sla.

Waarom hennepzaad?

Hennepzaad  is één van de oudst bekende medicinale planten ter wereld. Het bevat 2/3 deel uit zeer hoge kwaliteit eiwit en is zeer goed verteerbaar. Ook is hennepzaad rijk aan omega 3, 6 en 9 vetzuren. Verder is het rijk aan allerlei mineralen zoals fosfor, kalium, calcium, magnesium, zink, ijzer, koper, jodium, vitamine E,C en de B vitamines B1, B2, B3 en B6. Voeg hennepzaad ook toe aan je ontbijt bijvoorbeeld door je yoghurt of kwark.

courgetti recepten gele courgette

Courgetti met pesto en walnoten

Haal 1 courgette door de spiraalsnijder en roerbak in wat olijfolie. Voeg een eetlepel pesto en een handje walnoten toe en je gezonde lunch is klaar in 10 minuten!

courgetti recepten pesto en walnoten

Het derde courgetti recept

Pak DelicaTessa’s recept er ook nog eens bij. Weet jij al welke je moet kiezen?

Courgetti recepten ricotta-pestosaus

Waarom courgette?

Courgette is supergezond en laag in calorieën, slechts 27 kcal per 100 gram. Maar het bevat wel bijna 2 gram eiwitten, waardoor je langer een vol gevoel hebt. Ook is de courgette licht verteerbaar met veel vezels en mineralen zoals kalium, calcium, magnesium, ijzer en fosfor. Verder bezit courgette vitamine A, B en C.

Written By

Smaakspionnen kunnen niet overal tegelijk zijn. Daarom struinen hun Handlangers ook alle steegjes van de culinaire wereld af op zoek naar nieuwe culinaire ontdekkingen! In gastblogs delen ze hun bevindingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *