Uit in eigen stad bij Cottontree Mer

In het derde weekend van januari konden wij tijdens de Hotelnacht weer tegen een aantrekkelijk tarief overnachten in eigen stad. Vorig jaar hadden we Des Indes aangedaan, dit jaar stond het Kurhaus op het wensenlijstje. Fijn quality time samen zonder kids. Dus tijd om uitgebreid enorm lekker te eten. En waar kan dat aan het strand in Scheveningen? Van vrienden hoorden wij dat het oude Seinpost niet meer bestond. Jammer, want daar hadden we best goede herinneringen aan. Via Google kwamen we erachter dat de oude chef-kok Gert-Jan Cieremans nog steeds in de keuken staat en nu ook de scepter zwaait over het restaurant. De Michelinster hebben ze nog steeds. Dat beloofde veel goeds, dus wij gingen op onderzoek uit.

Chic en stoer

Laat je niet afschrikken door de buitenkant van het pand. Binnen heb je prachtig uitzicht op zee, als je even vraagt naar een tafeltje aan het raam. De inrichting is een mix tussen klassiek met witgedekte tafels en heerlijke echte servetten (I like) en moderne Afrikaanse kunst. Ik vind het chic, misschien een klein beetje ouderwets, maar wel smaakvol. Misschien ook omdat de bediening er zeer casual uitziet: spijkerbroek, t-shirt en stoer leren schort. Misschien niet meer zo origineel, maar ik blijf het leuk vinden.

Cottontree mer: auberginedip

Goedmaker

We beginnen met een bubbeltje en op tafel staat al een lekker knabbeltje met een zalige mousse van aubergine met peterselie-olie. Ik gebruik de knabbel vooral om de mousse op te smeren om het vervolgens af te likken, want het is lekkerrrrr en ik vind het asociaal om het bakje met het prutje in één keer leeg te eten. Al snel volgt heerlijk warm brood met gezouten boter. De kaart biedt wat kleinere à la carte gerechten, signaturen of een menu. Aangezien mijn betere helft wat goed te maken heeft met de weegschaal na de feestdagen gaat hij voor een viergangenmenu, samengesteld door de kok. Ik ga, nieuwsgierig naar al het lekkers, voor de zes gangen. Graag met bijpassend wijnarrangement, want ook hier hebben we eigenlijk niet zo’n zin om zelf te kiezen. We bestellen kraanwater en dit wordt zonder probleem geserveerd.
Cottontree mer: garnalen

Kennismaken met de master

Bijna alle tafeltjes zitten vol en er staan 2 man/vrouw in de bediening. We komen geen aandacht te kort en het eten komt in het juiste tempo, maar het lijkt alsof ze het maar net aankunnen. Voordeel voor ons: de chefkok komt zelf een paar gerechten brengen. Zo komen we te weten dat er inderdaad minder mensen in de bediening staan. De vaste sommelier moest deze avond ergens anders invallen. De aardige jongen die ons deze avond de wijnen schenkt, studeert architectuur. He could have fooled me. Leuk om even kennis te maken met de master himself. Gert-Jan is heel vriendelijk en aan het eind van de avond, wanneer hij meer tijd heeft, komt hij vol enthousiasme vertellen over zijn restaurant, het nieuwe concept en het partnerrestaurant Cottontree City in de stad.
Cottontree mer: zeekat

Mooie combinaties

Maar het belangrijkste: wat hebben we gegeten? We starten met een voorgerecht van grijze garnalen, aardappelmousse, beurre noisette, piment en tuinkers. Het is een combi van warm en koud, zout en zacht. Het is een voortreffelijk begin dat smaakt naar meer. De zeekat met gnocchi en saus van ansjovis is een goed vervolg. Wellicht wat zwaar door de gnocchi, maar een goede combinatie met de saus van ansjovis, die wel een wat neutralere tegenhanger kan hebben. Ik krijg vervolgens een rode mul met parmezaan, tomaat en saffraan. Misschien is de vis of de saus voor sommigen (zoals mijn man ;-)) iets te hoog op smaak, maar ik vind het een mooi gerecht. Manlief en ik delen het eten deze ronde, de bediening pakt dit goed op door de bijpassende wijn te verdelen over 2 glazen.

Cottontree mer: rode mul

Feestje

Het volgende gerecht, kabeljauw met polenta, peterseliemousse, sjalotje en varkensrillette is een feestje. Een prachtig stuk vis met een heerlijke smaak. Ook de kalfssucade in eigen jus met pastinaak bevalt ons goed. Om zowel zoet en zout te eindigen, vragen we om een dessert en kaas. Het dessert is een soufflé met sinaasappelijs. Dit gerecht snappen we niet helemaal. Het zag er niet echt aantrekkelijk uit, de smaak was prima, maar niet bijzonder. De kaas was fijn, een mooie afsluiter.
Cottontree mer: kabeljauw

Mooi cadeau

Lang verhaal kort: we hebben een heerlijke avond gehad. De rekening was er ook naar, maar het was het meer dan waard. We kregen een mooi cadeau voor thuis en dat terwijl Gert-Jan zelf jarig was. We komen graag nog eens terug om de andere gerechten van de kaart te proberen.

Cottontree Mer by Gert-Jan

Adres: Zeekant 60, 2586 AD Den Haag
Website: Cottontree.nl/mer
Onder de loep: Een toegewijd team mensen zorgt in dit visrestaurant voor een heerlijke avond, op een mooie plek, met fijn eten en lekkere wijnen.

Written By

Mirjam en Steven vormen samen Haegsche Proef. Ze zijn net zo gek op eten als op elkaar en willen graag hun ervaringen delen met anderen. Ze nemen niet alleen de proef op de som in Den Haag, ook daarbuiten. Restaurants moeten oppassen voor dit spionnenduo, want ze zijn kritisch!

1 Comment

  • Het gebouw eromheen is niet erg mooi, maar het restaurant zelf is een grappig rond gebouw dat ontworpen is om op een oester te lijken! Er staat een groot beeld op dat in de 19e eeuw op de koepel van het oude Seinpost stond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *