Verrassende combinaties met Neptunus haringfilets

We love haring! Bij onze visboer zijn we een goede klant voor Hollandse nieuwe, maar ook het hele jaar door genieten we van haring. En dan gewoon zo je keel in laten glijden, of op een supervers wit broodje is heerlijk. Maar qua foodpairing ben ik altijd nog een beetje terughoudend geweest. Haring is behoorlijk uitgesproken van smaak, en ik durfde niet goed te combineren met andere ingrediënten. Verder dan een geijkte salade met appel en rode biet kwam ik niet. Totdat ik de Neptunus haringfilets in verschillende smaken mocht proeven, dat zette de deur open voor een spannend smaakexperiment!

neptunus haringfilets

Haring in de marinade

De Neptunus haringfilets zijn licht gezuurd en te vinden in het koelschap van de supermarkt in de variaties Dille, Cassis rode biet, Soja, Chili en Naturel. De nieuwe smaken zijn geïnspireerd op de wijze waarop de Scandinaviër zijn haring nuttigt. Het zuren van haring en in kruiden leggen is ontstaan om de vis goed te conserveren. In Nederland wordt de vis na het kaken (ontdaan van de niet-eetbare delen) meestal alleen in het zout gelegd. Neptunus haringfilets worden licht gezuurd in een marinade met specerijen zonder enige toevoeging van kunstmatige geur- of smaakstoffen.

Hapjes

De gemarineerde haringfilets daagden ons uit om wat spannende hapjes te maken. De Chili variant sneden we in stukjes en combineerden we met rucola, kapperappeltjes of een toefje crème fraiche. De Soja was echt de verrassing van de avond. Van tevoren was ik een beetje sceptisch, maar een Aziatisch tintje aan haring is echt heerlijk. Met in sojasaus gemarineerde champignons erop, taugé, sesamzaadjes of wasabi-sesamzaadjes (of allemaal tegelijk) werden dit heerlijke hapjes. We serveerden alles op een mooi bord, samen met wat gerookte zalm en surimi sticks (die pakken zo lekker weg voor de kids).

neptunus haringfilets hapjesPastasalades

De Cassis rode biet haringfilets zijn prachtig paars van kleur en heel mooi stevig van structuur. Die deden we dus in een pastasalade, net als de Dille filets. We geven je hieronder de recepten!

Pastasalade met Dilleharing

Kook 100 gram pasta volgens de verpakking gaar. Spoel het af onder de koude kraan en roer er een dressing van 1 eetlepel rode pesto, 1 eetlepel crème fraîche, 1 theelepel wittewijnazijn, 3 eetlepels olijfolie en peper naar smaak doorheen. Snijd 10 cherry tomaatjes doormidden en 1 bosui in ringetjes en roer dit met een handje rucola door de pasta. Maak af met 2 Neptunus Haringfilets Dille in kleine stukjes.

neptunus haringfilets pastasalade dille

Pastasalade met Cassis rode biet

Kook 100 gram pasta volgens de verpakking gaar. Spoel het af onder de koude kraan en roer er een dressing van 3 eetlepels crème fraîche, 2 eetlepels olijfolie en peper naar smaak doorheen. Snijd een appel in plakjes, een gekookte rode biet in stukjes en 1 bosui in ringetjes en roer dit door de pasta. Maak af met 2 Neptunus Haringfilets Cassis rode biet in kleine stukjes.

neptunus haringfilets pastasalade rode biet

Neptunus haringfilets

Voor meer recepten: Neptunusharing.nl/recepten
Verkrijgbaar bij: AH XL, Plus, Hoogvliet, Coop en Jan Linders.
Prijs: 1,99 euro per 100 gram (dit zijn 2 filets)

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *