Het zonnigste terras van Vlaardingen bij Coisas & Loisas

Een plekje op een lekker zonnig terras in Vlaardingen kan een uitdaging zijn. Zodra de eerste zonnestralen binnen komen vallen, stromen de zonrijke terrassen (zoals dat van Café de Waal) vol. Gelukkig heeft Coisas & Loisas zich onlangs aan de rand van het centrum gevestigd. Naast de oude Lijnbaanhallen (in het pand ‘De Lijndraajer’) zit nu een Portugese lunchroom met een fantastisch terras in de zon.

coisas & loisas appelsap

Slimme koekjes

De drankjes op de menukaart zijn veelbelovend. Veel verschillende koffiespecialiteiten, een grote variatie aan thee en lekkere verse sappen. Wij kiezen voor een versgeperste appelsap met gember. We schrikken een beetje van de wrangheid van het drankje, maar het is vast hartstikke gezond en in ieder geval lekker dorstlessend. Bij de koffie verkeerd worden heerlijke zelfgemaakte bladerdeegkoekjes geserveerd. Grote complimenten voor dit idee. Hartstikke goedkoop en makkelijk om zelf te maken, maar zo veel lekkerder dan een verpakt groothandelskoekje. Het kleedt de koffie heel leuk aan.

coisas & loisas koffie

Portugees?

De lunchroom noemt zichzelf Portugees, maar we vinden dit nog niet helemaal terug op de menukaart. Van amandeltaart kunnen we voorstellen dat deze naar Portugees recept is gemaakt. Maar wat er nu precies Portugees is aan een broodje filet americain met uitjes, of een broodje zalm met roomkaas is ons een raadsel.

Boekwerk

De menukaart zouden wij sowieso iets anders aanpakken, het is nu een behoorlijk boekwerk om door te werken. Ze hebben broodjes, extra luxe broodjes, extra luxe broodjes (pittig) en Portugees brood. Wij zouden uit iedere categorie de 2 toppers kiezen en die samenvoegen onder 1 kopje ‘Broodjes’. Samen met de tosti’s, soepen en salades maakt dit al een compleet menu.

Lekkere vulling

Maar voor zover onze kritiek. We zitten nog steeds te genieten op het heerlijke terras en inmiddels zijn onze broodjes gearriveerd. De broodjes hebben een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. De Pao com frango mango (6,50 euro) is een luxe broodje met warme kip, gebakken bacon, verse mango, salade, komkommer, tomaat en mangosaus. Er is meer dan voldoende van de lekkere vulling om dit krokante broodje weg te snoepen. De pao com frango caril (met warme kip, kerriesaus en appel, salade, komkommer en tomaat) krijgt mijn tafelgenoot zelfs niet helemaal op, zo veel is het.

coisas & loisas broodjes

We hebben geen ruimte en tijd meer om een van de taartjes te proberen, maar bij de volgende zonnestralen komen we hier zeker nog een keer voor terug!

Coisas & Loisas

Adres: Baanstraat 4, 3131CA  Vlaardingen
Website: Coisas-loisas.nl
Onder de loep: Coisas & Loisas is een Portugese lunchroom met een heerlijk zonnig terras.

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *