Cloos: Meer dan alleen een café

‘t Plein in Den Haag is dé plek waar politiek Den Haag zijn natje en droogje haalt. Maar ook menig student weet de weg hiernaartoe te vinden. Vooral op de donderdagavond staat het Plein vol met gezellig, borrelend volk. FoodRebel schuift dan ook graag aan op zo’n avond. Dit keer op het verwarmde terras van Cloos.

cloos terras

Proost!

De uitgebreide wijnkaart van Cloos laten we links liggen. Bij het zonnetje hoort een koud biertje als dorstlesser. Voor ons genoeg keuze uit ‘vrouwenbiertjes’, zoals Jillz, een radler of Wieckse rosé. Uiteindelijk bestellen wij bij de uiterst attente bediening een verfrissende kriek Lambic en een witte van Wieckse.

Wat eten we vandaag?

Met een drankje in ons hand bestuderen wij de menukaart eens grondig. Veel gerechten bij Cloos zijn geïnspireerd op de mediterrane keuken. Naast pasta’s heb je keuze uit salades als tabouleh, antipasti, varkenshaas met chorizo of gebakken dorade. Ook aan de vegetariër is gedacht. Geen saaie omelet, blaadje sla of iets waar de vlees wordt vervangen door een plak kaas. Cloos komt bijvoorbeeld met een salade van feta, watermeloen en munt of rode linzensoep.

cloos crostini

En het wordt …

Wij starten met de Caprese en Crostini’s, gevolgd door een kip Piccata en een pasta Limone. Ben je geen grote eter? Neem bij Cloos dan alleen een voorgerecht! Onze ogen puilen nog net niet uit als de gerechten op tafel komen. Hoe past dit allemaal in ons lijfje?! De crostini’s bijvoorbeeld zijn vergezeld met tapenades, aïoli, Spaanse hammen, carpaccio, olijven en parmezaanse kaas. Een heerlijk overvol bord dat je ook makkelijk als hap bij de borrel kunt nemen. Met nog 3 anderen…

cloos caprese

Ook de kip Piccata met parmezaanse kaas komt niet alleen. Naast frietjes krijg je ruim genoeg verse groenten voor de dagelijks aanbevolen hoeveelheid. Pasta Limone was voor mij de eerste keer. Ik hou wel van een zuurtje, maar citroen én artisjok in één gerecht zorgt toch wel voor een trekkende gezicht. De licht gebakken zoete tomaat erbij zorgt voor wat verzachting.

cloos pasta

To die for

Heb je ondanks alles nog een gaatje over? Zondig dan met de Trifle van Oreo en Baileys mascarponemousse met koffie ijs. Zelfs ik, met een lactose-intolerantie, heb het ervoor over. Dubbel en dwars. Dit dessert is romig, zoet en heeft af en toe bittertje erin. Ik moest hem delen, maar het liefst eet je hem alleen. Thuis op de bank met een romantische film. Als het buiten regent. En lik je daarna stiekem het bord af.

cloos dessert

Dansen

Bij Cloos ga je op vrijdag en zaterdag ook met de voetjes van de vloer. Na het diner kan je tot diep in de nacht dansen in het café.

Eetcafé Cloos

Adres: Plein 12, Den Haag
Website: eetcafecloos.nl
Onder de loep: Je loopt misschien al jaren langs Cloos of je stopt alleen voor een goed glas wijn. Neem ook eens de tijd om wat te eten. Gegarandeerd erna een voldaan gevoel.

Written By

Smaakspionnen kunnen niet overal tegelijk zijn. Daarom struinen hun Handlangers ook alle steegjes van de culinaire wereld af op zoek naar nieuwe culinaire ontdekkingen! In gastblogs delen ze hun bevindingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *