Droom weg over de feestdagen met Celestial Seasonings Sleepytime

Feestdagen

Wat is het toch een vrolijke en drukke periode van het jaar. We mogen de tuin winterklaar maken, nog een aantal to-do zaken van onze (werk)takenlijst afstrepen voor dit jaar, en we duiken volop in de feestvoorbereidingen. Heerlijk! Heb je nog een leuk schoencadeautje nodig voor een gestresste vriendin, of voor je attente moeder? Ik geef je straks een geweldige tip!

Pepernotenbakfeest

Vanochtend heb ik samen met 38 kleuters en enkele moeders pepernoten gebakken. Supergemakkelijk, erg leuk om te doen, en de beloning smaakt heerlijk. Opknabbelen maar, met mijn favorite relaxing tea: Celestial Seasonings Sleepytime Extra. Even een momentje voor mijzelf. Deze thee kan wat mij betreft zowel overdag, als een ontspannende thee net voor het slapen gaan. Celestial Seasonings Sleepytime Extra is een kruidenmengsel van kamille, munt, lindebloem, oranjebloem en valeriaan. Of ik er werkelijk beter van slaap (zeker met de valeriaan erin!) moet ik nog gaan ervaren. Genieten van deze kruidenthee doe ik echter zeker. Anytime, anywhere. In ieder geval doet de mok thee met een paar zelfgebakken pepernoten me erg goed.

Kruidnotenrecept

Meng in een kom 200 gram zelfrijzend bakmeel met 1 el speculaaskruiden, een snufje zout, 4 el melk, 100 gr margarine in blokjes gesneden en op kamertemperatuur en 125 gram basterdsuiker tot een stevige bal. Neem telkens een klein plukje deeg, rol er een balletje van, en druk hem op de bakplaat iets plat met je duim. Perfecte pepernoot! Bak de pepernoten in de oven 15 min op 160 graden. Smullen gegarandeerd!!

Verrassing

Maak iemand in je omgeving blij met een ontspannend kopje thee. Dan kan hij of zij genietend (dromend) de Feestdagen in.

Onder de loep

There is no time like Sleepytime! De magie van Celestial Seasonings thee, een serie van verrukkelijke theevarianten. Of je er beter van slaapt, weet ik (nog) niet. Genieten doe je echter zeker. De Sleepytime theeën zijn o.a. te koop bij de Albert Heijn, Jumbo en Holland & Barrett.

Written By

Special Agent PixyFoody houdt van haar camera, van kookboeken en van gezond & puur eten. Kookboeken zitten bij haar niet onder de vlekken; ze koestert ze om inspiratie op te doen, en vooral om foto’s te bekijken. Door haar lens neemt ze de gerechten waar. Is het eten fotogeniek? Eten mag dus zowel energie geven, als heerlijk smaken en bij voorkeur er ook nog aantrekkelijk uitzien. De verleiding van eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *