Caribisch genieten bij Taberna dushi in Rotterdam

Taberna dushi keukenAls ik 1 restaurant in Rotterdam zou moeten aanraden, dan is het toch wel Taberna Dushi. Ik kom er regelmatig en laat me iedere keer weer verwennen met heerlijke Caribische tapas. De chef komt van Aruba, vandaar de naam. Dushi betekent lekker in het Papiaments, de taal die daar gesproken wordt. En lekker is het!

Hoe het werkt

Je bestelt een aantal gerechtjes van de kaart, die je vervolgens deelt met elkaar. Met z’n tweeën adviseert de lieve gastvrouw 3 a 4 gerechtjes te nemen, maar wij gaan liever met een grotere groep. Dat betekent namelijk dat je meer verschillende gerechtjes kan proeven! Dit keer zijn we met vijf vrouwen en eten we 8 gerechtjes.

Avocado limoensalade

Klassiekers

Er zijn een aantal klassiekers die vaak terugkeren op de verder steeds wisselende kaart. Het bakeljauw stoofpotje met gebakken banaan en de zoete aardappel met romige knoflooksaus bestel ik al-tijd. Daarnaast hebben we deze keer de dushi ballen (Arubaanse bitterballen), pittige spareribs, geroosterde pompoen, tostones van banaan met appelchutney en een heerlijk frisse avocado-limoensalade. Allemaal verrassende smaken, soms goed pittig. Alleen de bulgursalade vind ik dit keer een beetje saai.

Zoete aardappel in romige knoflooksaus

Dushi bij je thuis

Het zoete aardappelgerechtje wil ik heel graag een keer thuis maken. Heel fijn dat op hun website een instructievideo staat van de chef. Zo kunnen we thuis nog vaak nagenieten.

Taberna dushi, Rotterdam

Bulgursalade

Adres: Pannekoekstraat 40a, Rotterdam
Website: Tabernadushi.nl
Onder de loep: Trommel al je vrienden op, zodat je zo veel mogelijk kunt proeven!

Tags from the story
,
Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *