Cadeautips voor de feestdagen

Oh, wat zal ik eens krijgen? Het kan ieder jaar weer een opgave zijn om een paar cadeaus te bedenken die makkelijk zijn om te geven en leuk om te krijgen. Maar geen nood, de Smaakspionnen hebben natuurlijk genoeg culinaire cadeaus op hun eigen verlanglijstje staan, waar jij je door kunt laten inspireren. Lady MacPie, de LunchLadies, Hittepetit en ondergetekende geven je cadeautips! Oh ja, en een mooi cadeau winnen is natuurlijk helemaal ideaal. Onderaan het artikel maak je kans op het nieuwe kookboek van Donna Hay!

Lady MacPie’s cadeautips

 • Mooie thee, zoals de Pukka thee vind ik erg fijn. Zie ook mijn recept voor ontbijttaart waar ik de rozijn wel in de After Dinner thee van Pukka.
 • De karakteristieke Lady MacPie Kransvorm van Le Creuset uiteraard
 • Taartstandaard
 • Goede potjes om je kruiden overzichtelijk in op te bergen (zag mini-pulletjes bij notabene de Action)
 • Fotostudio voor het fotograferen van taarten
 • Een goede whisky voor de plumpudding die ik nu echt moet gaan maken. En dan verder alle ingrediënten voor een plumpudding

kransvorm le creuset ontbijttaart

De Rotterdamse cadeautips van de LunchLadies

 • ketelbinkie waterkokerNiet heel culinair, maar ik heb deze super leuke ketelbinkie waterkoker op mijn lijst staan. Alleen al vanwege de naam vind ik hem te gek. De waterkoker staat altijd op het aanrecht, om aan de grote hoeveelheid koppen thee te voldoen. En wat is er dan leuker om zo’n leuke eyecatcher te hebben staan!
 • En natuurlijk het Stadskookboek Rotterdam. We schreven er al eerder over en we vinden dit boek een echte aanrader! Vooral als je graag uit eten gaat, en liever niet zelf al te veel in de keuken wilt staan. Bovendien is het een leuke cadeautip om aan een echte Rotterdammert te geven of natuurlijk van te krijgen.

stadskookboek presentatie

Hittepetit’s cadeautips

 • Tulbandvorm, om net zulke mooie taarten te maken als Lady MacPie
 • Scherpe vleesmessenset. Omdat de ProefPubers hebben ‘geklaagd’ dat ze wel klaar zijn met gehakt en kip, en toe zijn aan ‘vlees voor mannen’ (binnenkort neem ik ze mee naar Cornelis)
 • Een grill pan. Voor dat vlees hé…. voor de ProefPubers. Maar ook voor mooie visgerechten uit kookboek van Schmidt
 • Het sushiservies van Tokyo Design Studio vind ik heeeeel gaaf

cadeautips sushi servies blauw-bruin21

DelicaTessa’s kookboeken cadeautip

 • Nadat ik Donna Hay’s voorlaatste boek verslonden had, kwam gelukkig al weer snel haar nieuwe boek uit ‘Life in balance. Een nieuwe kijk op vers eten. Donna leert je je koken met onbewerkte en verse ingrediënten en superfoods. Hebben!!
 • Tot nu toe hebben alle vrouwelijke Smaakspionnen hun tips gedeeld, maar ook voor mannen hebben we een leuk cadeau gevonden. Een ‘echte mannen’ kookboek is toch wel Smokey Goodness, het ultieme BBQ boek.

cadeautips donna hay life in balance

Nog meer cadeautips voor de feestdagen

Behoefte aan nog meer inspiratie? Vorig jaar gaven we je ook al cadeautips, en die zijn nog steeds even leuk om te krijgen!

Winnen!

De Smaakspionnen geven ook cadeautjes weg! Je maakt nu kans op het nieuwe kookboek van Donna Hay ‘Life in balance’. Deel hiervoor ons bericht op Facebook en we vinden het natuurlijk heel leuk als je onze pagina ook leuk vindt. Winnaar maken we vrijdag 25 november 2016 bekend. De winactie is inmiddels afgelopen, de winnares is Riekie Bos. Gefeliciteerd! 

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *