(H)eerlijk: Gezellige huiskamerbrasserie in Hillegersberg

In eerste instantie fietsen we er bijna voorbij; maar aan het Bergpolderplein, verstopt tussen de huizen zit toch echt Brasserie (H)eerlijk. Een klein, maar knus restaurantje midden in het Kleiwegkwartier. Het op dit moment o zo populaire stadsdeel, waar toch relatief weinig gelegenheden zaten voor een lekker ontbijt, lunch of bakje koffie. Dat vond ook eigenaar Lieven de Regt, en daarom koos hij juist deze plek uit voor zijn Brasserie.

brasserie (h)eerlijk buiten

Hippe huiskamer

Bij binnenkomst snap je meteen wat er bedoelt wordt met ‘huiskamergevoel’. Een lange bank, houten tafels, open keuken, leestafel en de relaxte muziek zorgen ervoor dat je je gelijk thuisvoelt. Je kunt hier niet alleen terecht om te eten, maar ook gewoon voor een gezellig kopje koffie.

De biologische kaart

De Brasserie heet niet voor niets (H)eerlijk; de kaart staat vol met heerlijke biologische gerechten. Ook al komen we om te lunchen, we blijven eerst naar de ontbijtkaart staren, wat een lekkere gerechten! Denk aan ‘duizendgaatjespannekoeken met biologische blauwe bessen en een saus van Rotterdamse honing en boter’ of een ‘havermoutwafel met biologische appel en biologische agavesiroop’. Jammer dat het al 12 uur geweest is! Maar ook de lunchkaart zorgt voor wat gestaar en gepeins… Wat moeten we kiezen? Desembrood, een salade of toch de soep? Aangezien we net uitgebreid gesproken hebben over onze zelfgemaakte pompoensoep, waarbij tijdens het blenden de deksel niet goed vast bleek te zitten (lees: oranje muren), valt vandaag soep even af en gaan we voor een salade en een desembrood.

brasserie (h)eerlijk salade

Mystery solved

Eindelijk, we weten het! Je spreekt het uit als kienwa! We durfden het bijna niet te bestellen met onze Rotterdamse variant ‘kienooowa’. De frisse quinoa salade is niet alleen gezond, maar ook erg lekker! We zijn vooral te spreken over de heerlijk zoete tomaatjes, we zijn benieuwd waar die vandaan komen. De salade in combinatie met het geroosterde brood is wat ons betreft een zeer geslaagde lunch. Al vinden we de salade wel wat aan de kleine kant.

Bresaola

Over het tweede lunchgerecht twijfelen we wat langer; gaan we voor de Club (H)eerlijk of toch voor de Bresaola? We zijn toch nieuwsgieriger naar de Italiaanse  gedroogde ossenhaas met pijnboompitten, Parmezaanse kaas en aceto stroop. Ook dit is weer een heerlijke combinatie met het geroosterde desembrood. Al vinden we het wel iets aan de droge kant, en had er wel iets meer acetostroop of olie over het brood gemogen.

brasserie (h)eerlijk brood

Volgende keer

Aan de zelfgemaakte taarten komen we helaas niet toe. Maar in de zomer heeft Brasserie (H)eerlijk ook een heerlijk groot terras, waar je midden op het Bergpolderplein kunt genieten van de drukte en wie weet een stuk zelfgemaakte taart.

Brasserie (H)eerlijk

Adres: Bergpolderplein 6a, 3051 GA Rotterdam

Website: Brasserie-heerlijk.nl

Onder de loep: Voor een heerlijk ontbijt, lunch, diner of kop koffie in de huiskamer van Hillegersberg

Written By

Jet en Iris zijn de LunchLadies. Ze zijn in 2009 in de ‘grote stad’ Rotterdam komen wonen. Tijdens hun ontdekkingstochten in de stad kwamen ze erachter dat er in Rotterdam tussen alle grote, strakke gebouwen heel wat leuke, schattige, stoere en gezellige restaurants en lunchtentjes zijn. Al snel hadden ze een nieuwe traditie en kwamen ze tot het inzicht ‘lunchen is het nieuwe dineren’. Minder prijzig en toch kun je uren tafelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *