Verrassend lekker eten op het terras bij Brasserie Buuren in Alphen

De dame van DeDuinen gaat met haar zoon eten bij ‘Brasserie Buuren‘ in Alphen aan de Rijn. We worden gelijk naar het terras aan het water geleid en niet alleen wij, maar alle gasten van de brasserie zitten buiten. Want zegt de ober “Het is mooi weer, kunnen ze van de zon genieten”. En dat is natuurlijk waar, er komen regelmatig bootjes voorbij.

brasserie buuren terras

Gezellig klassiek

Brasserie Buuren staat bekend als een van de betere restaurants van Alpen aan de Rijn. Het restaurant heeft beneden een beperkt aantal zitplaatsen maar op de eerste verdieping is het mooi ruim en ingericht in een gezellige klassieke sfeer. Het personeel is geduldig, vriendelijk en attent. We bestellen een wit biertje voor de zoon en de dame vraagt een zachte volle rode wijn. De wijnkeuze is beperkt, de dame krijgt Pinot Noir. En we bestellen water en krijgen Sourcy blauw. Later horen we dat we ook om kraanwater hadden kunnen vragen.

brasserie buuren crostini

Het smaakt zoals het klinkt

De dame krijgt een stukje komkommer, een blaadje tuinkers en een bolletje kruidenroomkaas. De pommodoritomaat bovenop maakt het compleet. Het smaakt lekker, fris en zacht. Haar zoon heeft crostini met tuinkers, zalmeitjes en salade van makreel. Het smaakt zoals het klinkt: Lekker.

Geheel glutenvrij

We gaan voor het dagmenu van drie gangen, die blijkt helemaal glutenvrij te zijn. Het staat niet op de kaart en is elke dag een verrassing. De zoon kiest voor soep van bospaddenstoelen waarin onder andere cantharellen, gebakken knolselderij en knapperige groenten zitten. De vis-knoflooksoep van de dame bestaat uit roze garnalen, rivierkreeft staartjes, gerookte zalm en knapperige groenten. Met roze Lautrecknoflook uit Frankrijk.

brasserie buuren soep

Smaakbeleving

Beide soepen hebben een schuimlaag en worden mooi geserveerd. Hoewel, de kleur van de soep van de dame een tikkeltje ondefinieerbaar is en de dame het moeilijk te omschrijven vindt, smaakt het wel verrassend lekker. Haar zoon vindt zijn keuze een knap soepje. Heerlijk romig met een echte smaakbeleving. Dat er bij de dame stukjes van het servies af zijn mag de pret niet drukken.

brasserie buuren parelhoen

Kleurrijke groenten

Als hoofdgerecht nemen we de vis van de dag en het vlees van de dag. Het ziet er veelbelovend uit met vrolijke kleuren. Voor de dame vrije uitloop parelhoen uit Frankrijk die precies goed gebakken is. Met daarbij aardappelpuree, pastinaak, tuinboontjes, prei a la crème, groene asperges en gebakken cantharel. Voorzien van een ganzenleversaus, volgens de ober is dit de ‘saus der sauzen.’ Het gerecht van de dame is zacht van smaak.

brasserie buuren schol

Haar zoon is erg content met zijn sappige scholfilet, aardappelpuree, wilde spinazie, antiboise van tomaat en een saus op basis van schelpdieren. Deze combinatie heeft meer uitgesproken smaken. Beide gerechten zijn goed gevarieerd en verrassend door de verschillende groenten.

Zo hoor je nog eens wat

Op het terras zitten zitten we wat ongemakkelijk. Het is een beetje volgezet met tafeltjes zonder verdere aankleding. Niet zo ruim als binnen. We kunnen de gesprekken van de buren moeiteloos volgen. Mochten we iets gemist hebben van ons menu dan kunnen we het nog een aantal keren weer horen als de serveersters het gerecht beschrijven bij de andere gasten. We horen af en toe iets nieuws, bijvoorbeeld dat de roze Lautrecknoflook in melk wordt gekookt, zodat je niet uit je mond gaat ruiken.

brasserie buuren dessert

Geprikkelde fantasie

Op de kaart staan aardbeien en Romanoff met chocoladeijs. Het chocoladeijs is vervangen door vanille-ijs. Dit dessert lijkt zo van een schilderij weggelopen. Het smaakt heel anders dan we verwachten. In de Romanoff zit wodka om het luchtiger te maken. De zoete basilicumsaus is echt verrassend met de aardbei en het hele gerecht prikkelt de fantasie. We hebben een goede keuze gemaakt. Alle gerechten samen maakten een goede combinatie, en drie gangen is voldoende. De prijzen zijn redelijk.

Brasserie Buuren

Adres: Hooftstraat 161-163, 2406GH Alphen aan de Rijn
Website: Brasseriebuuren.nl
Onder de loep: Brasserie Buuren is een topper in Alphen met lekker terras aan de Rijn. Op woensdag, donderdag of zondag is er een Menu Marche voor 22,17 euro. Dit is een restaurant om nog eens terug te komen.

Written By

DeDuinen zijn gek op het strand en op lekker eten. De heer is nonchalant en een alleseter. De dame is kritisch en mag alleen glutenvrij eten. Samen op zoek naar de lekkerste gerechten die aan deze criteria voldoen is hun missie. De hedendaagse koks worden gelukkig steeds creatiever bij het bedenken van alternatieven voor tarwebloem. In een restaurant zitten ze het liefst naast elkaar om behalve de gerechten ook het interieur en de bediening onder de loep te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *