Regenboog recepten: Variëren met blauwe bessen

blauwe bessen taartje

Blauw, blauw, ik hou van jou …

Welk groente is nu blauw? Ziet er vast niet zo lekker, of uitnodigend uit. Rode kool en aubergine komen een beetje in de richting, met hun paars-blauwe kleur. Er zit in die groenten wel dezelfde chemische stof in alle drie de tinten rood, paars en blauw maakt. Maar voor mijn serie Regenboog recepten het moet toch echte een blauwe groente of fruit zijn. De enige die overblijft is blauwe bessen.

blauwe bessen muffinLekker & gezonde blauwe bessen

Blauwe bessen zijn goed voor je gezondheid, zoet, voedzaam en heel populair. Soms worden deze bessen als ‘superfood’ aangeduid. Je mag er dus (vind ik) ook heel veel van eten!! Wat ik in de zomer graag doe, is zelf bessen gaan plukken bij een lokale boerderij. Emmertje in de hand en de sappigste, dikste bessen plukken, en ondertussen ook wat bessen snoepen. Thuis gekomen kun je natuurlijk van alles met de bessen doen. Direct opeten, of ze gebruiken in zoete gerechten zoals blauwe bessenmuffins of blauwe bessenkwarktaart. Echt een super ontbijt is voor mij blauwe bessen in de yoghurt (ik heb ze standaard in de diepvries). Alle combinaties zijn mogelijk.

blauwe bessen yoghurt

Blauwe bessenpannenkoek

Mijn zoon verzon een nieuwe combinatie: blauwe bessenpannenkoek. Maak hangop door volle yoghurt minimaal 8 uur uit te laten lekken in een doek. Koop blauwe bessen desnoods ingevroren, de prijs is momenteel iets gunstiger ten opzichte van verse bessen. Maak snel je beslag, bak je pannenkoeken en vul hem met hangop en blauwe bessen. Bestrooien met wat poedersuiker, en smullen maar!

blauwe bessen pannenkoek hangop

Onder de loep

Een nieuwe combinatie om nog vaker lekker en gezonde te eten: de blauwe bessenpannenkoek met hangop.

blauwe bessen pannenkoek

Written By

Special Agent PixyFoody houdt van haar camera, van kookboeken en van gezond & puur eten. Kookboeken zitten bij haar niet onder de vlekken; ze koestert ze om inspiratie op te doen, en vooral om foto’s te bekijken. Door haar lens neemt ze de gerechten waar. Is het eten fotogeniek? Eten mag dus zowel energie geven, als heerlijk smaken en bij voorkeur er ook nog aantrekkelijk uitzien. De verleiding van eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *