Bij de bruin; een huiselijke gastrobar aan de Oude Binnenweg

Als je niet weet dat het er zit, zou je er zo maar voorbij kunnen lopen. Gastrobar Bij de Bruin aan de Oude Binnenweg. Het is namelijk een knus restaurantje verstopt tussen de bruine kroegen in het hartje van Rotterdam.

bij de bruin terras

Signature dishes

Maar wij spionnen worden gelukkig regelmatig getipt over nieuwe pareltjes in het culinaire land. Bij de Bruin is nu 9 maanden open, en de eigenaren waren klaar om zich aan de buitenwereld te presenteren. Na wat experimenteren met hun menu, serveren zij vol trots hun signature dishes.

bij de bruin kaartje

Huiselijk

Bij binnenkomst kregen we gelijk een heel huiselijk gevoel. De eigenaren hebben ook voor detail en design en laten persoonlijk items in het restaurant rouleren. Zo vindt je iedere keer weer iets nieuws. Prachtig vinden we de grote vaas in het midden van de zaak met de citroentakken. Een mooi contrast met de ouderwetse bar die een van de weinige dingen is die herinnerd aan de bruine kroeg die hiervoor in dit pand was gevestigd.

bij de bruin bar

Gastrobar

Ze positioneren zich als gastrobar, met een hapje voor elk moment. Zo kun je vanuit de borrel naadloos doorgaan in een diner. Of van een diner in een borrel natuurlijk. Onze ervaringen met de dinerkaart zijn bijzonder goed. We proeven klassieke gerechten met een moderne twist. En ervaren smaken die we zelf niet zo snel bij elkaar zouden voegen.

bij de bruin tonijn

Spannend

Een amuse van gegrilde tonijn met kappertjesmayonaise, 3 soorten bloemkool en zeekraal is een aangenaam begin. Aan tafel hebben we iemand die niet van vis houdt, en iemand die niet gek is op bloemkool. Maar beide laten de amuse zich prima smaken. De tonijn is supervers en smelt op de tong. De kappertjesmayonaise en bloemkool maken het een spannend geheel.

bij de bruin eend

Verder proeven we nog van carpaccio van gerookte eendenborst, rodewijnshalot, 2 kleuren wortel en zure mayonaise. En vervolgens een klein glaasje met garnalenbisque en gewelde langoustinestaart.

bij de bruin steak tartare

Favoriet

De steak tartare is lekker grof gehakt en best pittig. Hij wordt begeleid door een creme van eidooier en een gefrituurd lasagnavel. Onze persoonlijke favoriet is de langzaam gegaarde polpo, geserveerd met lauwwarme salade van aardappel, tomaat, bleekselderij en olijfjes.

bij de bruin polpo

Gastrobar Bij de Bruin

Adres: Oude Binnenweg 140a, Rotterdam
Website: Bijdebruin.nl
Onder de loep: Bij de Bruin is de ideale plek als je na een borrel in het centrum van Rotterdam een gezellig plekje zoekt om bijzondere gerechten te proeven.

bij de bruin plant

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *