Betty Blue

betty blue paintingBij Betty Blue vind je ‘Cake, coffee and sweet stuff’. Dingen waar wij in ieder geval niet de blues van krijgen! De Smaakspionnen gingen langs voor een welverdiende dosis sweet stuff in de mooie zaak aan de Snoekjessteeg. Aan het einde van de altijd drukke Nieuwe Hoogstraat, vanaf de Dam gerekend.

 

We gingen op een zaterdagochtend en trotseerden de Nieuwe Hoogstraat met toeristen uit alle windstreken die uiteraard niet snappen dat je op een fietspad beter niet kunt gaan lopen. Zeker niet als ik eraan kom. Grrr…. Maar gelukkig was ik snel weer zen met het vooruitzicht op lekkers.

Mooi en ruim

We kwamen aan bij Betty in de mooie ruime zaak, die sinds januari 2014 is geopend, en struinden eerst wat langs de goodies die ze verkopen. Leuke canvas-tassen en super foods en meer van dat soort snuisterijen. Bij de ingang staat ook nog een prachtige snack-automaat waar je lekkernijen zoals meringues uit ‘de muur’ kunt halen.

Sweet stuff

betty blue_cheese cake_red velvet cakeWe koekeloerden in de vitrine met sweet stuff en bestelden een lemon cheesecake (kan niet missen!) en een red velvet cake bij onze vegan cappuccino’s. We gingen ervanuit dat dat betekende ‘met sojamelk’. De koffies en vooral ook de taartjes waren erg lekker! Ik vond zelfs de red velvet heerlijk, terwijl ik helemaal niet zo van de taarten met chocolade ben. Maar deze was mooi subtiel van smaak.

 

Bij Betty Blue kun je naast koffiedrinken ook ontbijten en voor de lunch zijn er heerlijke salades die zelf kunt samenstellen. De zaak is 6 dagen per week geopend. Op werkdagen van 08.00 – 18.00. Op zaterdag van 09.00 – 18.00 en op zondag van 10:00 – 19:00. Op maandag is Betty er niet , dan slaapt ze lekker uit. Groot gelijk natuurlijk.

– – –

Betty Blue, Amsterdam

Adres: Snoekjessteeg 1-3, 1011HA, Amsterdam

Website: Bettyblueamsterdam.nl

Onder de loep: Bij Betty Blue vind je ‘Cake, coffee and sweet stuff’. Dingen waar wij in ieder geval niet de blues van krijgen!

 

Written By

Petra de Jong schrijft onder PuurPetra, omdat ze van eten en drinken houdt dat zo puur mogelijk is, maar ook van ‘puur genieten’ in de breedste zin van het woord. Van patat tot kreeft en van bier tot champagne. Haar culinaire helden zijn Donna Hay en Anthony Bourdain. Donna Hay omdat haar recepten altijd heel puur zijn. Gemaakt met een paar goede ingrediënten, bijzonder gecombineerd en vaak nog makkelijk te maken ook. En niet te vergeten: haar kookboeken zijn prachtig vormgegeven. Anthony Bourdain ontdekte ze op 24Kitchen. Deze chef-kok uit New York reist de wereld rond en beleeft allerlei culinaire avonturen. En daar neemt hij je als kijker helemaal in mee. Wel met een rauw randje, want Anthony schuwt een beetje gevloek of dronkenschap niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *