De LunchLadies op bezoek bij Bertmans

We kunnen niet genoeg redenen hebben om vaker te lunchen. Het lijkt erop dat er elke week nieuwe leuke tentjes bijkomen. Hier hebben we gelukkig wat op gevonden: de ‘to eat lijst’ op onze telefoon. Deze lijst wordt op het moment vaker aangevuld met nieuwe adresjes, dan dat er adresjes worden afgevinkt. Bovenaan de lijst deze keer: Bertmans in het oude Noorden van Rotterdam. Via, via hoorde we over dit leuke ontbijt & lunch tentje wat de naduk legt op vegetarische / veganistische gerechten. Nou zijn wij eigenlijk niet zo van de veganistische, quinoa, chiazaad trends, maar we blijven natuurlijk onze horizon verbreden.

Industrieel

Reserveren was helaas niet mogelijk, maar we konden gelukkig gelijk terecht. Even wachten is ook geen probleem want als alle tafels vol zijn is er een bar om even te wachten. Het is een kleine, gezellige ruimte, met zo’n 10 tafeltjes en een open keuken. Zoals vele andere lunchzaakjes heeft het een industriële look, maar met de grote ramen die een mooi uitzicht geven op de Rotte is dit een unieke locatie. Helaas was het weer niet al te best deze dag. Het grote terras aan het water nodigt absoluut uit om een keer terug te komen.

salade_bataat_eendenborst_bertmans

De kaart

Op de kaart staan genoeg ‘horizon verbredende ingrediënten’. Voor een broodje kaas of carpaccio hoef je niet naar Bertmans te gaan. Voor een speltbrood met portobello, gekarameliseerde uitjes en een tomatenmayonaise zeker wel! Het brood is heerlijk en ook de salade met de portobello is aan te raden, zeker in combinatie met de tomatenmayonaise! LunchLady Iris kiest de eendenborst met een salade van bataat, gemarineerde komkommer en frisse ‘little gem’ sla. Ook dit smaakt erg goed, al is het wel een klein bordje en had een stukje speltbrood erbij niet misstaan. Naast deze twee gerechten stonden er verschillende andere lekkere gerechten op de kaart. Het is een kleine kaart met drie ontbijt-, zes brunch- en zes lunchopties. Daarnaast is het mogelijk om te borrelen met diverse snackkeuzes en er zijn weekspecials.

 

portobello_bertmans

Verantwoorde taartjes

Het is ook niet heel vervelend om na de lunch nog niet helemaal vol te zitten. In de display op de toonbank is voldoende lekkers te vinden voor bij een extra kopje thee. Bonus: net als vele andere gerechten is ook dit allemaal verantwoord. Bertmans is een van de verkooppunten van ‘SUE, zoet zonder suiker’. Lekkere suikervrije en glutenvrije gebakjes. Wij kozen voor limoen en voor passievrucht. Mocht je niet toekomen aan een toetje, geen zorgen, er zijn doosjes om deze gebakjes mee naar huis te nemen.

 

sue_taartjes_bertmans

Vintage

Wij laten de meeneemdoosjes even voor wat ze zijn. De combinatie van de uitgebreide wijnkaart en het mooie terras zijn voor ons voldoende zekerheid dat we hier nog wel een keer terug komen op een zonnige namiddag. Dat kunnen we dan ook nog eens mooi combineren met het bezoeken van de vele interieur- en vintagewinkels die in de buurt van Bertmans te vinden zijn.

Bertmans, Rotterdam

Adres: Zaagmolenkade 15, 3035 KA Rotterdam
Website: Facebook.com/Bertmans.rotterdam
Onder de loep: Leuk ontbijt & lunch tentje wat de naduk legt op vegetarische / veganistische gerechten.

Written By

Jet en Iris zijn de LunchLadies. Ze zijn in 2009 in de ‘grote stad’ Rotterdam komen wonen. Tijdens hun ontdekkingstochten in de stad kwamen ze erachter dat er in Rotterdam tussen alle grote, strakke gebouwen heel wat leuke, schattige, stoere en gezellige restaurants en lunchtentjes zijn. Al snel hadden ze een nieuwe traditie en kwamen ze tot het inzicht ‘lunchen is het nieuwe dineren’. Minder prijzig en toch kun je uren tafelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *