Beerenburger in een cocktailglas

De koudste winterdagen lijken alweer achterwege te zijn. Langzaam beginnen we het voorjaar weer in de lucht te voelen. Wij beginnen dan toch al snel te dromen over zomerse dagen, lange avonden op het terras en een frisse cocktail in de hand. Omdat dat toch nog wel even duurt proberen wij iets nieuws, bijzondere winterse cocktails. Beerenburger cocktails! Boomsma Distilleerderij introduceerde recentelijk een nieuw fenomeen; wintercocktails op basis van de oer-Hollandsche drank Beerenburger Kruidenbitter.

beerenburger cocktails fles

Aan de slag met Beerenburger cocktails!

Wij proberen 2 recepten uit. Echte do-it-yourself recepten, met slechts een paar simpele ingrediënten. Op een grauwe zondagmiddag gaan we aan de slag!

Hierbij de recepten voor 4 glazen:

Boomsma’s Hot Toddy

 • 200 ml Boomsma Beerenburger
 • 2 kruidnagels
 • 1 stokje kaneel
 • 4 eetlepels honing
 • 2 schijfjes mandarijn
 • 700 ml kokend water

Doe de Boomsma Beerenburger met de honing en een stokje kaneel in een pannetje. Zet het op een laag vuur en giet al roerend het kokende water erbij. Laat dit een paar minuten pruttelen. Snijd ondertussen de mandarijnschijfjes door de helft en steek in iedere helft een kruidnagel. Verdeel de drank over vier (hittebestendige) glazen en garneer met een mandarijnschijfje.

Beerenburger Warming Up

 • 300 ml Boomsma Beerenburger
 • 1 sinaasappel
 • 4 kruidnagels
 • 1 kaneelstokje
 • 3 stuks steranijs
 • 800 ml (troebele) appelsap

Was de sinaasappel schoon en snijd hem in plakken. Doe alle ingrediënten samen in een pannetje en laat op een laag vuur ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen, maar laat het niet koken. Verdeel over vier (hittebestendige) glazen, met in ieder glas een sinaasappelplakje.

beerenburger cocktails pan

Tijd om te proeven

We beginnen met de Hot Toddy. Eerst proef je de smaak van kaneel en honing. Het lijkt daarom op een kop warme thee. Maar daarna proef je ook zeker de smaak van de kruidenbitter. Deze Beerenburger cocktail is niet heel sterk van smaak en daarom heel toegankelijk. Voor ons persoonlijk is deze cocktail net iets te flauw.

Dan is het tijd voor de Warming Up. Dit is zeker onze favoriet van de twee! Deze cocktail is namelijk een stuk voller van smaak. Door de combinatie van sinaasappel en appelsap met de Beerenburger, doet het ons een beetje denken aan de smaak van Glühwein. Voor een avondje bij de openhaard of vuurkorf is dit een ideaal drankje. Al kun je deze cocktail ook makkelijk even maken na een lekkere wandeling buiten.

beerenburger cocktails glazen

Wil je zelf ook winterse Beerenburger cocktails proberen, kijk dan op de website van Boomsma voor nog meer inspiratie en cocktailrecepten!

Onder de loep

Website: Boomsma.frl

Onder de loep: Gemakkelijk te maken wintercocktails met Beerenburger

 

Written By

Jet en Iris zijn de LunchLadies. Ze zijn in 2009 in de ‘grote stad’ Rotterdam komen wonen. Tijdens hun ontdekkingstochten in de stad kwamen ze erachter dat er in Rotterdam tussen alle grote, strakke gebouwen heel wat leuke, schattige, stoere en gezellige restaurants en lunchtentjes zijn. Al snel hadden ze een nieuwe traditie en kwamen ze tot het inzicht ‘lunchen is het nieuwe dineren’. Minder prijzig en toch kun je uren tafelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *