Alle meat lovers naar Bavette

bavette_restaurantDit is een boodschap voor alle meat lovers, jullie moeten nú naar Bavette! Want daar hebben we het heerlijkste stukje rundvlees sinds tijden gegeten. Maar laten we bij het begin beginnen. Hoe kwamen wij in het kleine dorpje Maasland verzeild?

Ondernemersbloed

Maasland is het dorp waar ik ben opgegroeid en is voor een hoop mensen (vooral fietsers en recreanten) bekend van de pannekoekenboerderij ’t Sonnetje. In het gezin Sonneveld was het vroeger mooi verdeeld. Moeder runde het pannekoekenrestaurant en vader de boerderij. Dat het ondernemersbloed echt in de familie zit, blijkt wel uit het feit dat 2 kinderen van het gezin vervolgens Bavette hebben opgezet.

bavette_wagyu_meat_marketMeat Market

En daar hebben ze goed over nagedacht. Het melkveebedrijf van vader was inmiddels omgebouwd tot een vleesveebedrijf met uitsluitend Wagyu en Hereford koeien. Het restaurant serveert alleen vlees van hun eigen koeien en heeft daarmee de kwaliteit volledig in eigen hand. Het restaurant werkt volgens het Boutique Butcher concept. In de keuken is een Meat Market, waar je zelf je stuk rundvlees kunt uitkiezen. Verschillende delen van het Wagyu- of Hereford rund: entrecote, ossenhaas, piranha, rib-eye, sukade, of natuurlijk de bavette. Wij willen sowieso voor de Ferrari onder het vlees gaan: de Wagyu, en wijzen een mooi stukje bavette aan van 150 gram.

Diepe vleessmaak

bavette_wagyuVervolgens kies je nog de bereiding (uit de pan of van de Big Green Egg barbecue) en de saus (wij kiezen voor de zwarte knoflookjus). Als tweede gerecht nemen we er nog een steak tartare bij, die wordt gemaakt van Hereford bavette. En dan maar wachten op die heerlijke stukjes vlees. Om het wachten te veraangenamen krijgen we al een amuse van wat Hereford rosbief met tonijnmayonaise. Deze laat ons al kennis maken met de goede kwaliteit van het vlees: we proeven een diepe, heerlijke vleessmaak die ons nieuwsgierig maakt naar meer.

steak_tartare_herefordJam!

De eerste hap van onze Wagyu bavette zullen we niet snel vergeten. Een krokant korstje, ongelofelijk mals en toch proef je verschillende laagjes vlees dankzij de mooie marmering. Jam, jam, jam. Helemaal af maakt het slokje Valpolicella Ripasso dat we erbij drinken het en we bevinden ons even in de vleeshemel. De steak tartare is ook van ongelofelijke klasse. Hij is mooi grof gehakt en voorzien van een bearnaisesaus, kappertjes en een krokant ei. Ook simpelweg verrukkelijk.

Verwennerij compleet

Als we in de dessertkaart kijken komt chef Donald nog even onze kant op gevlogen: “Nee, niet doen! Je moet mijn ijstaart even proeven!” Braaf leggen we de dessertkaart weg en proeven Donald’s ijstaart van rood fruit, die vervolgens ook wordt goedgekeurd. Bij de koffie en thee krijgen we nog een roompje met boterkoek en zoethout en de verwennerij is compleet. Hadden we al gezegd dat iedereen die van vlees houdt, echt een keer bij Bavette moet gaan eten?

Bavette Boutique Restaurant

Adres: Korte Buurt 15, Maasland

Website: Bavette.nl

Onder de loep: Kies zelf een stukje Wagyu- of Herefordvlees uit in de Meat Market en geniet!

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *