De nieuwste barbecue gadgets

De Hollandse zomer is onberekenbaar, maar er zijn gelukkig altijd genoeg momenten om lekker te kunnen barbecuen. In samenwerking met Kookpunt hebben wij de nieuwste barbecue gadgets voor je getest. En lees vooral het artikel uit, want onderaan kun je een fijne Old Mountain Fajitas bakplaat winnen ter waarde van 29,90 euro!

Barbecue gadgets: Zuperzozial Kookpunt venkelsalade

  • Zuperzozial buitenservies

Voor onze barbecues trekken wij vaak naar de Nieuwe Waterweg. Lekker een avondje het kampeergevoel aan het water. Dan is het wel fijn als je stevig servies bij je hebt. Het Zuperzozial buitenservies ziet er leuk uit, is onbreekbaar en ook nog eens biologisch afbreekbaar (gemaakt van bamboevezel en maispulver). In de ondiepe brede schaal maken we een salade met 1 heel dun gesneden venkel (gebruik bijvoorbeeld een mandoline), 2 sinaasappels in partjes, 50 gram granaatappelpitjes, een bosje radijs ook heel dun gesneden, 75 gram amandelen (rooster ze in een droge pan en gooi er op het laatst 2 eetlepels honing overheen, laat vervolgens afkoelen), 50 gram sla, een dressing van olijfolie, zout en peper en garneer met topjes munt.

Venkelsalade barbecue
In de hoge schaal van Zuperzozial maken we onze all-time-favorite pastasalade. Dit is een knaller bij iedere zomerse aangelegenheid. Er zit 275 gram La Vialla minipasta (andere kleine pasta natuurlijk ook prima) in, 1 blik perziken in stukjes, 1 groot bakje selleriesalade, 275 gram cashewnoten (ik neem gezouten, dan hoef ik verder geen zout toe te voegen), 500 gram kipfilet (pocheer voor 12 minuten in kippenbouillon en snijd in stukjes) en een flinke hand sesamzaadjes. Fruit en nootjes zijn wat mij betreft essentiële ingrediënten voor een pastasalade, en op deze manier combineren ze heerlijk. Laatst heb ik hem ook babyproof gemaakt met eigen gemaakte selleriesalade, ongezouten cashewnoten en verse perziken. Dit recept zal ik binnenkort delen.

Barbecue gadgets: Zuperzozial Kookpunt Pastasalade

  • Lodge Cast Iron Skillet

Een superhandig gietijzeren bakplaatje voor op de barbecue, maar ook op andere vuurbronnen te gebruiken. Mooi eenpersoons formaatje, met bij te kopen onderzetter. Serveert prachtig aan tafel. Wij maken er Jamie Oliver’s garnalencurry in. De curry maakte ik van tevoren alvast op het gasfornuis. Dan kun je a la minute de garnalen op de bakplaat grillen. Nadat je ze hebt omgedraaid, gooi je er wat van de curry overheen en garneer je met koriander.

Barbecue gadgets: Lodge skillet kookpunt garnalencurry

  • Lodge Cast Iron Cornstick Pan

Uit dezelfde serie testten we ook de schattige maïs grillpan met ruimte voor 5 kleine maïskolven. Wij maakten de fout om te grote maïs (suikermaïs) te kopen. Van een van onze gasten kregen we de tip om de volgende keer jonge mais te gebruiken, te koop bij de Turkse winkel. Maar het bracht ons ook weer op ideeën. Aangezien deze grillpan ook de oven in kan, kun je er maïskoekjes, of kleine maïsbroodjes in maken. Eindresultaat is waarschijnlijk superleuk.

Barbecue gadgets: Lodge Mais grillpan kookpunt

  • Firewire dubbele barbecuespies

Irritatiefactortje nummer 1 bij het grillen van sateetjes of andere spiesen, is toch wel dat je het stokje omdraait en dat het vlees dan niet meedraait :-). Met de Firewire dubbele barbecuespies is dat probleem opgelost. De spiesen zijn groot genoeg voor een eenpersoonsportie vlees en groente. Wij grillen er biefstuk op, gemarineerd in honingmosterdmarinade. Maar iedere marinade is natuurlijk prima. Verder schuiven we nog wat rode ui, paprika en krieltjes op de spies en je hebt een supersnel barbecuemaal.

Barbecue gadgets: Firewire dubbele Spiezen Kookpunt

Winnen!

Ben je geïnspireerd geraakt en kun je niet wachten om zelf te gaan grillen op zo’n fijn plaatje? Namens Kookpunt mogen we een Old Mountain Preseasoned gietijzeren Fajitas bakplaat weggeven. Deel ons bericht op Facebook en we vinden het natuurlijk heel leuk als je onze pagina ook leuk vindt. Winnaar maken we maandag 7 september 2015 bekend.

Barbecue gadgets: Old mountain fajitas grillplaat kookpunt

Barbecue gadgets

Alle producten nog even op een rijtje:

Alle producten verkrijgbaar in de webshop Kookpunt.nl, of in de winkel aan het Noordplein in Rotterdam.

Meer artikelen over Kookpunt:

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *