Snel recept voor Babi Cashew

Babi Cashew; deze variant op een Babi Ketjap (maar dan met cashewnoten) is het allerlekkerst als je het vlees lang kunt laten sudderen. Maar doordeweeks wil je het liefst snel iets op tafel hebben. Voor mij geldt: met een baby heb ik niet zo veel tijd voor m’n babi :-). Ik vond het tijd dat ik mijn recept voor een snelle Babi Cashew met jullie deel!

Ingrediënten

 • 400 gram varkensfiletlapjes
 • 5 el ketjap
 • 1 el oestersaus
 • 1 el sambal
 • 1 el satékruiden
 • 4 el plantaardige olie
 • 2 teentjes knoflook (geperst)
 • 200 gram champignons
 • 400 gram roerbakgroenten
 • 200 gram ananas
 • 200 gram cashewnoten
 • 100 ml kippenbouillon
 • 1 lente-ui (in ringetjes)
 • Een handje sesamzaadjes
 • 300 gram rijst

babi cashew ingredienten

Bereiding Babi Cashew

Snijd het vlees in dunne reepjes en marineer in een schaal met 2 el ketjap, de oestersaus, sambal, satékruiden, knoflook en de olie. Kook de rijst volgens de verpakking. Snijd terwijl het vlees marineert je champignons in dikke plakken en de ananas in stukjes. Bak de cashewnoten in een droge pan even aan.

babi cashew marinade

Bak het vlees op hoog vuur in een paar minuten aan alle kanten aan (liefst in een wok). Voeg de roerbakgroenten en champignons een paar minuten mee en vervolgens de ananas nog een minuutje. Voeg de resterende 3 el ketjap en de kippenbouillon toe en roer goed door. Laat dit nog even zachtjes doorpruttelen en begin met het opscheppen van de rijst. Voeg op het allerlaatst de cashewnoten aan het vlees toe. Serveer over de rijst heen met lekker wat saus, lente-ui, sesamzaadjes. Op tafel ontbreekt bij ons ook nooit de kroepoek en gebakken uitjes!

babi cashew recept

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *