Uit het Smaakspionnen archief – dossier Maxime, Den Haag

In 2010 deed ik als Restaurantweek Reporter verslag vanuit de deelnemende restaurants. Iedere dag bezocht ik een ander restaurant en Twitterde en blogde ik hierover. We gooien deze verslagen nog even in de herhaling, door ze hier te publiceren. Mogelijk dus al wat achterhaalde informatie, maar laat het ons dan weten in de reacties!

Dag 1: Maxime aan de Denneweg in Den haag

De kop is eraf! Gisteren heeft de reporter met een goede vriendin in Maxime aan de Denneweg in Den Haag gegeten. Een bijzondere ervaring om de Restaurantweek als reporter mee te maken, ik moest ontzetten opletten om niet té kritisch te zijn. Op Twitter was ik al druk aan het reporten toen ik merkte dat ik alleen maar negatieve indrukken beschreef. Hierbij dan ook het volledig ‘objectieve’ verslag, nadat ik alles even een dagje heb laten inwerken.

1.  Het eten

Maxime heeft echt zijn (of haar?) best gedaan om voor de 25 euro een mooi diner te serveren. Kwaliteit van de producten was hoog, over de smaak waren we niet altijd helemaal te spreken. Maxime strooide scheutig met verschillende smaken op een bord. Zo proefden we in het voorgerecht (licht gerookte zalm met citrusfruit, avocadocompote, wakame en daarbij een kokossoepje met avocado en zalm geserveerd) alle smaken tegelijk: zout, zoet, bitter, zuur. Lekker, maar echt wel een beetje too much. Het kokossoepje alleen was wel voortreffelijk, heerlijk zacht op de tong en toch pittig.

Ook het hoofdgerecht (runderbavet met knolselderijpuree, gestampte aardappel, stoofpeertje en groene kool) was erg hoog op smaak. Toch was dit niet heel vervelend, want het was een heerlijk ensemble in een mooie compositie. Ik ben zelf een enorme liefhebber van rood vlees (bloody as hell), en kwam dan ook flink aan mijn trekken. Maar er was van tevoren niet gevraagd of mensen hier bezwaar tegen hebben (kan ik me iets bij voorstellen).

 

Over het toetje liepen de meningen van mijn tafelgenoot en ik uiteen. Mijn tafeldame vond dat de gebakken ananas met caramel en specerijenijs pittiger had gemogen. Ik ontdekte zowaar (ondanks mijn verkoudheid!) blind de smaken kardemom en kruidnagel in het ijs. Een prettige afsluiter.

2. De service

Vanaf het begin verliep de bediening een beetje chaotisch dankzij snel-pratende dame met sjaaltje die ons een beetje aan het ophaasten was (ze werkten met 2 shifts). Gelukkig werd het helemaal goed gemaakt door ontwapenende jongen met stekels die ons lastige verzoek m.b.t. het wijnarrangement prima pareerde en erbij bleef lachen.

Maxime Den Haag3. De sfeer

Maxime is maar klein en de tafels stonden erg dicht op elkaar. Ook de ronde tafeltjes maakten het niet erg efficiënt. We zagen een viertje aan 2 ronde tafeltjes zitten, dat is toch niet erg gezellig. De aankleding omschreven we als ouderwets modern, omdat er aan moderne elementen ouderwetse details hingen (lampekappen met franjes er aan). Wel is natuurlijk de ambiance van de chique Denneweg erg prettig, en konden we in de keuken een gezellig kijkje nemen (zag er netjes en relaxed uit).

 

Eindscore: In 1 uur en 45 minuten stonden we weer buiten en geven we Maxime een 7,5.

Maxime, Den Haag

Denneweg 10b
Website: Restaurantmaxime.nl

Tags from the story
,
Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *