Recept voor bekroonde appel-aardbeiencrumble

the_best_of_kookboekMet genoegen ben ik in het boek ‘Recepten uit de bekroonde kookboeken van het jaar 2007-2016’ gedoken, samengesteld door Fusina verloop en Uitgeverij Komma. Met een kopje thee in mijn luie stoel heb ik bekeken wat de beste kookboeken uit Nederland en Vlaanderen zijn. Het boek is echt een ode aan alle pioniers die nieuwe recepten uitproberen, foodstylen, smaakmakende teksten schrijven, kookboeken schitterend vormgeven, uitgeven en drukken. Mocht je nog een cadeautje zoeken… Verras iemand, en wie weet verrast die persoon je met iets lekkers!

Eenvoudig, snel, lekker

Druk, druk voor de Kerst en tijdens Kerst? Schoonfamilie op bezoek waar je (toch) indruk op wilt maken? Jij hebt het lootje voor het dessert getrokken, en wilt niet weer met een ijsboomstam aankomen? Geen nood, dit recept voor appel-aardbeiencrumble uit ‘Het grote kliekjesboek’ is eenvouding, snel en lekker.

appel-aarbeiencrumble

Appel-aardbeiencrumble

Neem voor 4 personen

  • 500 gr (zelfgemaakte) grove appelmoes
  • 200 gr aardbeien
  • 150 gram bloem
  • 100 gram koude roomboter
  • 100 gram suiker

appel-aarbeiencrumble kerst

Helaas had ik gisteravond, dus adhoc, geen tijd om ‘eerst nog eens’ appelmoes te maken, dus heb ik 4 grote appels in blokjes gesneden en die direct in de ovenschaal gelegd. Werkt ook!

Warm de oven voor op 200 gr. Was de aarbeiden, verwijder de kroontjes. Vermeng de aardbeiden met de appelmoes/appelen.

Snijd de roomboter in kleine blokjes, vermeng met de hand de boter, suiker en bloem tot een kruimelig deeg. Bedek hiermee de appelmoes. Bak in de oven in ongeveer 20 min. goudbruin. Serveer als warm dessert. Met een dot slagroom en een bol roomijs erbij!

appel-aarbeiencrumble

Written By

Special Agent PixyFoody houdt van haar camera, van kookboeken en van gezond & puur eten. Kookboeken zitten bij haar niet onder de vlekken; ze koestert ze om inspiratie op te doen, en vooral om foto’s te bekijken. Door haar lens neemt ze de gerechten waar. Is het eten fotogeniek? Eten mag dus zowel energie geven, als heerlijk smaken en bij voorkeur er ook nog aantrekkelijk uitzien. De verleiding van eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *