Bijzondere pizza’s en ijs bij Angelo Betti

angelo-betti-schiekadeAls je op vakantie in Italië Nederlanders hoort praten over Angelo Betti, weet je dat je te maken hebt met Rotterdammers. Het overkwam ons tijdens een heerlijke vakantie in Le Marche. Op een handdoekje aan de Adriatische zee luisterden we ongemerkt een gesprek af van de mensen naast ons, en hadden gelijk iets gemeenschappelijks en een aanknopingspunt voor een gesprek. Onze 010 afkomst én liefde voor eten.

Bijzondere smaken

Angelo Betti is al sinds 1922 een begrip in Rotterdam op het gebied van pizza’s en ijs. Aan de Schiekade zit het kleine zaakje, waar wij zo graag komen. Ze serveren flinterdunne pizza’s met bijzondere toppings. Wij zijn fan van de Monte Bianco (met rauwe ham, rucola en een heerlijke dot mascarpone) en de Pecorino (met natuurlijk pecorino kaas, pancetta en balsamico siroop). En toe dan het liefst nog even een ijsje, want ook daarbij hebben we keus uit bijzondere smaken. Denk aan Zabaione, Pantelleria, Straccianeve of Limoncello. Mamma mia!

Afhalen

pizza-pecorino-angelo-bettiMet de laatste WK-wedstrijd lieten we een keer geen sushi bezorgen, maar belden we van tevoren even naar Angelo voor een paar pizza’s. Vlak voor de wedstrijd afhalen (want dat kan ook), en dan heerlijk voor de televisie opeten. En dan na de wedstrijd nog even terug voor het ijsje!

Angelo Betti, Rotterdam

Adres: Schiekade 6B, 3032 AJ Rotterdam

Website: Angelobetti.com

Onder de loep: Bijzondere pizza’s en ijs

Tags from the story
, , ,
Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *