Lekker kippie bij Alan en Pim’s

Een jaartje nu is Alan en Pim’s geopend; een kiprestaurant in de Rotterdamse Wijnhaven. Op een avond kwamen we er toevallig langs terwijl we een kindvriendelijk plekje zochten om te eten. En kip met appelmoes gaat er natuurlijk altijd in bij kinderen. Bij ons volwassenen trouwens ook!

Kip van het spit

Alan en Pim serveren vers gegrilde kip van het spit. Er zijn 4 varianten; de gewone (met Alan en Pim’s kruiden), Provençaals (met zeezout, peper, knoflook, rozemarijn, tijm), Bitter Sweet BBQ (gelakt met grove mosterd, honing, BBQ saus) en Thais (gelakt met curry, sereh, peper, koriander). Voor 10 euro heb je al een halve kip en die kun je aanvullen met bijgerechtjes. Wij gaan voor de gewone en de Bitter Sweet BBQ en bestellen er appelmoes, frietjes en coleslaw bij.

alan en pims kip

Betere kip

De kippen zijn lekker sappig en goed van smaak. De frieten stevig en de coleslaw smakelijk. De zelfgemaakte appelmoes gaat er goed in bij de kids, net als de kip. De kip heeft trouwens het ‘beter leven’ stempel en is een scharrelkip uit het Groene Hart. Erbij drinken we Kaapse Brouwers bier en een bijzondere frisdrank: Proviant rabarberlimonade. Erg smakelijk, maar wel heftig bij het eten.

alan en pims bitter sweet bbq kip

Het interieur is mooi robuust en de bediening vriendelijk. We komen zeker nog een keer terug met of zonder kids.

Alan en Pim’s, Rotterdam

Adres: Posthoornstraat 524, 3011 WD Rotterdam

Website: Alanenpims.nl

Onder de loep: Voor 10 euro eet je bij Alan en Pim’s al een heerlijke halve kip van het spit in ongedwongen sfeer

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *