Duik in de Italiaanse lekkernijen van Al Ninen

Yeah wat leuk! Op uitnodiging mocht GauxFresh kennis maken met een nieuwe locatie in Amsterdam: “En daar zeg ik natuurlijk geen nee tegen ….. Een paar dagen voor een druk weekend ging ik dus nog even naar Trattoria Al Ninen aan de Westerstraat in Amsterdam.

al ninen amsterdamIk kon bij binnenkomst direct even doen waar ik zo goed in ben; shoppen! Bij Al Ninen hebben ze een wand vol met mooie olieën, azijnen en andere lekker Italiaanse lekkernijen. Links in de vitrine liggen de heerlijke smeuïge kazen uit Italie die gebruikt worden voor de gerechten, maar die je ook op je broodje kunt krijgen.

al ninen winkel

Toen in eenmaal mijn jas kon afgeven aan een overvriendelijke dame, ben ik even gaan snuffelen aan de heerlijke Antipasti die al klaar stond. Ik kreeg een glaasje rode wijn met een licht bubbeltje. Die zag ik niet aankomen maar viel zeer in de smaak. Op tafel stond een prachtige schaal met verschillende soorten ham en kaas. Zo proefde ik mortadella, salami maar net iets specialer en vergelijkbaar met gebraden gehakt, 2 soorten pecorino waarvan 1 gerookt en 1 tijdelijk gerijpt in het most van wijn. Daar was ik zelf iets minder fan van.

al ninen ham

En voor dat we überhaupt aan het hoofdgerecht begonnen stond de bar ook nog vol met heerlijke amuse hapjes en kleine voorgerechtjes. Broodjes met gerookte ham uit Bologna, een tapenade met aubergine, artisjok, pecorino en verschillende paprika’s, meloen met ham, mini pizza’s, gecarameliseerd fruit op een stokje en zo ging het maar door. Overigens zijn alle producten ook te koop in de winkel.

al ninen antipasti

Jarenlang gerijpt

Toen ik al bijna verzadigd was, begonnen we aan de gelukkig kleine hoofdgerechten. Ik proefde ravioli met pompoen, bitterkoekjes en crème van parmezaansekaas, en een ravioli gevuld met ricotta spinazie, boter en salie. De versgemaakte liguini werd geserveerd met een bolognaisesaus met daarnaast een stukje lasagne. Heel goed van smaak maar niet heel bijzonder. Wel een topgerecht om lekker mee naar huis te nemen en op de bank te ploffen met een goed glas rode wijn. Het aardbeitje dat daarna kwam, was ook niet zomaar een hapje; daar lag een scheutje jarenlang gerijpte balsamico azijn op. Alsof er een engeltje over je tong piest…

al ninen ravioli

Goddelijk

En eindelijk….. Daar kwam het dessert. I love it!! Drie verschillende taartjes, waarvan ik alleen nog de chocoladevariant kon proeven kortweg omdat ik helemaal voldaan was. Maar oh oh, wat zagen ze er alledrie mooi uit. Oordeel zelf maar. Ook de goddelijke pannacotta lukte mij niet meer. Ik liet me vertellen dat ik iets miste. Ik geloof het direct.

al ninen taart

Aanrader

Toen ik na deze kennismaking met Al Ninen weer naar buiten wandelde, kreeg ik ook nog eens een klein presentje mee waar een klein potje zelfgemaakte jam in zat en een flesje limocello. Zo kon ik thuis nog even nagenieten. Al met al, geen restaurant waar je romantisch gaat eten met je liefje. Ze hebben ook geen stoelen en tafels. Je kunt er aan de statafel je bestelling nuttigen. Wel een plek waar je na je werk of tijdens de lunch kunt genieten van goede smaken en gerechten. Zeker een aanrader.”

al ninen broodjes

Al ninen, Amsterdam

Adres: Westerstraat 77, 1015 LW Amsterdam
Website: Alninen.com
Onder de loep: Kleine trattoria die je makkelijk voorbij loopt. Let dus goed op het nummer als je er naartoe gaat. De Westerstraat is een gezellige straat. Mocht je nog meer tijd hebben dan zou ik zeker eens op en neer lopen. Eindig dan bij Al ninen om iets mee te nemen of om lekker te proeven. Je wordt er zeer vriendelijk te woord gestaan. Houd er wel rekening mee dat het zelfbediening is.

Written By

Smaakspionnen kunnen niet overal tegelijk zijn. Daarom struinen hun Handlangers ook alle steegjes van de culinaire wereld af op zoek naar nieuwe culinaire ontdekkingen! In gastblogs delen ze hun bevindingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *