3 x het lekkerste eten volgens de Smaakspionnen

El celler de can RocaVele restaurant hebben al een aanbeveling op deze site gekregen. Maar wat was nou de absolute favoriet van de Smaakspionnen qua eten? Wij gaan het je verklappen!

Gastronomix: El Celler de Can Roca (Spanje)

Ondanks het feit dat het intussen al een tijdje geleden is, zal de herinnering aan El Celler de Can Roca er eentje zijn die voor altijd in zijn geheugen gegrift staat. Toen hij er aan tafel mochten schuiven stond dit familierestaurant in Girona op nummer 1 in de gerenommeerde San Pellegrino’s “Worlds 50 Best Restaurants”.

 

El celler de can Roca_2“De culinaire uitspattingen van het 14-gangen menu opsommen is onmogelijk, het is een unieke ervaring die inspeelt op al je zintuigen. Een explosie van Catalaanse smaken en visuele pareltjes, allen uitgevoerd met een onvoorstelbare precisie. Magie omschrijft nog het best wat je te wachten staat als je binnenstapt bij de drie broers Joseph, Joan en Jordi Can Roca! Houd wel rekening met een wachtlijst van een jaar, maar dit is hospitality op zijn best!”

SerrapetronaDelicaTessa: Trattoria La Cantinella (Italië)

Geluk in al zijn eenvoud. Medaglioni met een paar ingrediënten: gehakt, spinazie en verse truffel er overheen geraspt. We aten het in een supersimpele trattoria in Serrapetrona, een dorpje in de Marche. De ervaring wordt compleet gemaakt door een glaasje rode Spumante van Quacquarini erbij. Heaven!

HealthY: The Red Sun (Blaricum)

The_red_sun_BlaricumVoor HealthY was het gemakkelijk om te kiezen, het moest sowieso een sushirestaurant worden. En van alle sushi die zij gegeten heeft, is voor haar Restaurant Lounge The Red Sun in Blaricum toch echt de beste: “Een aantal jaar geleden, nog voor sushi een hype werd met alle all you can eat restaurants, kwam ik voor het eerst bij The Red Sun. Toen was sushi eten nog een hele belevenis. En dat is het nog steeds bij The Red Sun, want ze serveren er niet alledaagse sushi.

 

The_red_sun_sushiMijn favorieten zijn absoluut de Double Shrimp Roll van tempura en ama garnaal met mayo en avocado salsadip, en de Maki Shiso Tuna, met tonijn, shiso en Osingo rettich in een Vietnamees velletje. Om de sushi nog een beetje aan te kleden, nemen we ook altijd een paar warme gerechten. Aanrader zijn de curry gamba’s in milde Thaise curry met kokosmelk. The Red Sun heeft ook een vestiging in Amsterdam, maar wij vinden Blaricum wat gezelliger.”

El Celler de Can Roca

Adres: Calle Can Sunyer, 48, 17007 Girona, Spanje
Website: Cellercanroca.com

Trattoria La Cantinella

Adres: Piazza S. Maria, 3 Serrapetrona MC
Website: Hebben geen website, maar telefonisch te bereiken via +39 0733 908112

Restaurant Lounge The Red Sun

Adres: Huizerweg 3, 1261 AR Blaricum
Website: Theredsun.nl

Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *