10x Italiaans in Rotterdam

Voor een lekker bordje pasta, een overheerlijke pizza, of echte Italiaanse haute cuisine, ben je in Rotterdam aan het juiste adres. Wij konden zo 10 Italiaanse restaurants in Rotterdam uit onze mouw schudden, die we van harte kunnen aanbevelen. Van de meesten schreven we al een eerdere review (klik op de links om deze te lezen), maar we geven ook nog een paar nieuwe tips!

  • Pastakantine. Bij de Pastakantine in Rotterdam eet je smakelijke pasta’s die prima combineren met een ruime keus aan salades. Kindvriendelijk is het er zeker ook!

pastakantine Rigatoni salade

  • La Stanza

Als wij uit eten, kiezen we vaak voor het menu van de chef. Leuk om je te laten verrassen door de kok, maar soms zitten er dan toch één of twee gerechten bij die niet helemaal je ding zijn. La Stanza biedt ons het beste van twee werelden: zo vertellen ze van te voren aan tafel uit welke gerechten het menu van de chef bestaat en je mag het naar eigen inzicht combineren met gerechten op de kaart. We gaan voor de antipasti als voorgerecht, daarna olijvenrisotto met gegrilde tonijn en als hoofdgerecht rundermedallions met rode wijnsaus. Na wat getwijfel over onze wijnkeuze, biedt de ober ons aan om bij elk gerecht een bijpassende wijn te serveren. Mooi, hoeven we ons daar ook geen zorgen meer over te maken. Ze serveren geen zuinige glazen wijn en we wanen ons al snel in het zonnige Italia! Qua gerechten springt de olijvenrisotto met gegrilde tonijn er uit. Het knoflookschuim dat er bij gereserveerd wordt….We likken nog net niet ons bord schoon.

  • A proposito. Een beetje een verborgen schat vlak naast het nieuwe Rotterdam Centraal Station. Pas op dat je er niet voorbij loopt, of laat intimideren door het interieur wat niet zo geweldig is, want ze serveren er verrassende pastagerechten op de kaart.
  • Mangiare. OMG, die verrukkelijke truffellasagna! Naast de vestiging aan de Van Oldenbarneveltstraat 150 nu ook een nieuwe vestiging op de Pannekoekstraat 93a geopend.
  • Jamies Italian. In de Markthal in Rotterdam. Authentieke Italiaanse smaken uit de koker van Jamie Oliver, wel ruim van tevoren reserveren!

Jamies italian cheesecake

  • Guliano’s. Overheerlijke lunchtent aan de Meent. Hun broodje truffelburger is om te watertanden!
  • Osteria Vicini. Je loopt makkelijk binnen voor een lekker hapje in de Italiaanse huiskamer van Vicini. De Smaakspionnen genoten van een anti-pastischotel en een red velvet cake.

Vicini Antipasti

  • La vita e bella. Heerlijke Italiaanse speciaalzaak met bijzondere broodjes, of ga net als de Smaakspionnen voor prosecco met de antipastischotel!

La vita e bella antipasti rotterdam

  • Angelo betti. Angelo Betti is al sinds 1922 een begrip in Rotterdam op het gebied van pizza’s en ijs. Ze serveren flinterdunne pizza’s met bijzondere toppings.

Angelo Betti pizza pecorino

  • Spaghettata. Bijzondere gerechtjes met diepe smaken aan de Nieuwe Binnenweg.

spaghettata pappardelle eend

Tags from the story
, , ,
Written By

Tijdens een vakantie ga ik zoals altijd op een culinaire ontdekkingstocht; langs restaurantjes en wijnhuizen. In het kielzog van de eigenaar van onze agriturismo, die ook vinoloog is, belanden we op het landgoed van Lacanosa. Dit nieuwe wijnhuis, opgericht door de familie achter Amaretto di Saronno, heeft een persbijeenkomst georganiseerd. Ik raak aan de praat met de aanwezige internationale foodbloggers. In de auto terug naar huis ontstaat er kortsluiting in mijn hoofd door pure frustratie. Waarom stond ik daar verdorie niet als foodblogger? Een lang weggestopte wens komt langzaam naar de oppervlakte: Mijn culinaire passie combineren met mijn werkervaring. Ik was al jaren werkzaam als online communicatie adviseur. Waarom begon ik geen culinair weblog? Nu geef ik samen met mijn special agents praktische tips waarmee jij ook op ontdekkingstocht kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *